Josephine Helbrandt

Anbefalinger

 

Anbefaling fra Claus Buhr
Retskorrespondent, DR Nyheder

Josephine Helbrandt fulgte mig som praktikant over en længere periode i efteråret 2012 og var blandet andet med til at dække landsretsdommen i den store rockersag mod Brian Sandberg, sagen mod en fem anarkister der var tiltalt for brandterror og Københavns Politis Task Forces Pusherstreets aktioner mod hashen på Christiania. I mit samarbejde med Josephine oplevede jeg hende som nysgerrig, engageret og fokuseret - og hun viste stor indsigt i hvad der skaber en historie og hvad der er en historie. Netop fordi hun havde sans for historien og for at stå det rigtige sted, var hun flere gange med til at levere stillbilleder til min dækning og blev akkrediteret på dr.dk.

Jeg mener at Josephine Helbrandt er gjort af det stof man gør reportere af – og jeg kan hermed medgive hende min bedste anbefaling.

Claus Buhr

--------------------------------------------------------------------------------------------
Claus Buhr
Retskorrespondent, DR Nyheder

 

DR
DR Byen
DK-0999 København C
T +45 3520 3040

buh@dr.dk

Anbefaling fra Michael Strangholt
Journalist & underviser Vallekilde Højskole


Josephine Helbrandt har i løbet af 2012 været elev på journalistlinjen på Vallekilde Højskole. Jeg kan med små trehundrede elever på uddannelserne i dag sige, at jeg aldrig har mødt en, der i den grad har udvist vilje til at komme ind på sin drømmeuddannelse. Denne stædighed høster hun i dag frugterne af – og det kommer man også til at gøre som arbejdsgiver.


Josephine Helbrandt har som elev udvist et særligt talent for vinkling. Hun har taget ansvar for egne produktioner, og hun har en solid, reflekterende evne til idéudvikling og velargumenterede præsentationer i forbindelse med redaktionsmøder. Hendes kildetilgang er umiddelbar og direkte, hvilket har givet hende bedre historier end andre elever.  Jeg kender ikke andre højskoleelever, der eksempelvis har fået to timers radio med to generationer prostituerede.


Josephine har en veludviklet sans for at vinkle konsekvent på en konflikt og en naturlig og tillidsvækkende optræden overfor såvel ekspert- som erfaringskilder, som i deres feedback har rost hende for en sober og fair behandling.


Som person har Josephine en direkte, befriende humoristisk sans. Koblet med hendes vilje til at få en historie hjem og stålsatte insisteren på at ville lykkes, gør det Josephine til en interessant medspiller på enhver redaktion.


Jeg giver hende mine bedste anbefalinger, for jeg er sikker på, at hun bliver en gevinst for såvel fremtidige praktik- som arbejdspladser. Jeg står gerne til rådighed for yderligere oplysninger vedrørende Josephine Helbrandt.


Venlige hilsner

MICHAEL STRANGHOLT

JOURNALIST

Mobil 21 85 83 13