top of page

// I dag er den første dag i mit nye liv


happy

I dag tager jeg hul på en drøm, som jeg har haft i mere end 10 år. Fra nu af bliver mit liv helt anderledes. København er skiftet ud med Odense. En dag alene på kontoret er skiftet ud med et universitet fyldt med medstuderende.

Jeg har fundet en gammel danskstil fra 5. klasse. Dengang fik vi ikke karakter, så i stedet for et tal prydes vores opgaver af smileys og håndskrevne kommentarer fra læren. Den her er er stemplet med en glad smiley, en pil der peger op ad, og en kommentar hvor min lærer virkelig rammer plet. “… Jeg kan læse at du virkelig nyder at skrive”.

Hun havde ret.. og sådan havde det allerede på det tidspunkt været i flere år. Jeg nød at skrive. En fristil i dansk var næsten bedre en ferie! .. Okay. Den følelse holdt måske op i de sidste år af folkeskolen, og det var heller ikke glæde og sommerfugle der sprang rundt i maven når jeg fik en stil for i gymnasiet. Men jeg har altid elsket at skrive, formidle og fortælle.

Jeg er sindssygt nysgerig, hvilket da jeg var mindre til tider irriterede min far. Han mente, at der måtte være grænser for nysgerrig spørgsmål. Jeg var ikke enig. Da jeg blev gammel nok til, at forstå at vi en dag skulle vælge en uddanelse, en karriere og et fag at udfylde livet med og tjene vores penge på, var jeg ikke i tvivl. Journalistik kræver lyst til at formidle og en konstant undren og nysgerrighed. Det er lige mig!

fest

Journalistik kan læses i Århus og i Odense, men det er ikke nemt at komme ind. Med mere end 2000 ansøgere alene i Århus og kun 250 pladser er kampen hård, og det lykkedes ikke for mig at komme gennem nåleøjet, de første to år jeg forsøgte. I år havde jeg gjort mig det klart, at blev jeg ikke optaget nu, måtte jeg finde mig en anden uddannelse. Derfor har jeg også brugt meget tid på at læse om alle mulig andre uddannelser, men ingen har fanget min interesse synderligt.

Heldigvis blev det heller ikke nødvendigt. Efter i et år at have kæmpet for at dygtiggøre mig selv, lykkedes det mig endelig at få en af de eftertragtede pladser, og jeg blev optaget i både Århus og Odense.

Jeg valgte sidstnævnte og derfor er min adresse, mine ting, mit firma og jeg selv nu flyttet til Odense. Jeg planlægger at blive den store weekendgæst i København, men i hverdagene er det H.C. Andersens by og Syddansk Universitet der skal fylde min dagligdag. Jeg glæder mig til at komme i gang med studiet og til at møde alle de nye mennesker.

Og .. just in case .. Hvis nogen nu tænker på Queen Of Scandinavia så bare rolig. Der kommer i løbet af det næste års tid til at ske nogle interne ændringer, men for deltagere og samarbejdspartnere, vil der ikke være nogen mærkbarer forandringer.

// Josephine

Comments


bottom of page