top of page

10 TING JEG GERNE VIL NÅ I DECEMBER // VIETNAM-EDITION
Med 32 grader, palmer og fuld sol udenfor så er december og juletiden altså noget anderledes her i Vietnam, end den er i Danmark. Jeg må indrømme, at det er lidt svært for mig at skulle undvære den danske jul i år, for der findes næppe nogen større jule-elsker end mig 😉

Selvom det ikke bliver til meget brunkage-bagning eller leg i sneen i år, så har jeg besluttet at lave mig en liste over 10 jule-agtige ting, som jeg vil lave her i Vietnam i løbet af december måned. Lidt jul skal det altså føles som!

1. STÅ PÅ SKØJTER Det virker måske tosset, men under 2 minutter fra vores lejlighed ligger en indendørs skøjtebane i et stort shoppingcenter. Det er da i hvert fald julet, så det skal jeg naturligvis nå her i december.

2. SPISE RISENGRØD Den her kan jeg faktisk allerede tjekke af, for første december serverede Andreas hjemmelavet risengrød for mig. Alligevel skal den med på listen, for dét vil jeg rigtig gerne nå at gøre igen. Der er intet der smager mere af jul end risengrød med kanalsukker 😉

3. SE EN JULEKALENDER Jeg er ikke kommet i gang endnu, men jeg er sikker på at det nok skal kunne indhentes. Selvom julekalendre oftes bliver lavet for børn, så synes jeg simpelthen, at de et så hyggeligt at følge med i henover julen. Jesus og Josephine er sammen med Pyrus helt klart mine favoritter. Måske fordi de minder mig om min egen barndom.

4. DANSK JULEFROKOST MED DET HELE Den 25 december har vi Andreas far på besøg, og vi har aftalt at holde dansk julefrokost. Jeg skal altså virkelig på jagt her i December for at finde nogle af de råvare, der skal til. Det bliver nok lidt en udfordring her i Vietnam, men det skal lykkes 😉

5. PYNTE OP TIL JUL Det er måske lidt fjollet at købe en masse julepynt, for at have det hængende 30 dage og så smide det ud, men jeg er simpelthen nødt til at købe mig et par ting, så der kan komme bare en smule julestemning ind i vores hjem.

6. HOLDE JULEAFTEN MED AND OG BRUNE KARTOFLER Heldigvis findes der en dansk restaurant kun 5 minutter fra hvor vi bor. De holder juleaften med alt hvad der dertil hører. Det glæder jeg mig til!

7. SKABE JULE-GLÆDE FOR ANDRE Jeg er godt i gang med at forsøge, at skabe julestemning hos andre. Et af mine initiativer er bl.a. at udlodde en ny gave hver dag, til alle jer der er så søde at følge med her på bloggen. – og så har også pakket 24 gaver ind til min mor og 4 pakker til min far, som jeg efterlod der hjemme i summeres, da var jeg hjemme på ferie. Det er så hyggeligt at forberede, og endnu federe at se andre blive glade!

8. SE MINDST TRE JULEFILM Jeg eeeeelsker julefilm og her i Vietnam, hvor det vejret ikke er særlig julet, er det endnu hyggeligere at sidde og kigge på vinter og sne. Noget jeg ellers ALDRIG havde troet, at jeg ville savne. Sidste år lavede jeg en liste over mine favorit julefilm. Den lige kan du finde lige her.

9. SPILLE PAKKESPIL Jeg forstår ikke hvorfor man kun spiller om pakken til jul? Det er da noget af det sjoveste i hele verden – og en ting, som jeg helt sikkert også vil nå i år.

10. SENDE JULEKORT Selvom de nok bliver elektroniske, så vil jeg i år sende julekort. Jeg har kun kort det én gang før, men i virkeligheden er det jo en virkelig fin tradition, som man burde gøre mere ud af. Det er da alt for hyggeligt, at skrive må kærlige hilsner til sine nærmeste og mindst lige så hyggeligt og varmt at modtage et lille kort selv. Jeg går ind for flere julekort 😉

Når jeg ser på min liste, kan jeg godt se at den indeholder ret mange ønsker om indtagelse af mad. Haha. Men det er vel også det, der kendetegner december? 😉

Jeg glæder mig i hvert fald til alle 10 ting på listen og gør hvad jeg kan for at få lidt julestemning ind under huden, selvom julen er alt andet end normal i år. Hvad er din favorit-ting at lave i december?

bottom of page