top of page

7 DUMME TING DU IKKE OPDAGER, AT DU BRUGER PENGE PÅ
14.000 kroner. Så mange penge, kan du spare hvis du følger syv simple råd! – og du behøver ikke stopper med at shoppe eller købe takeaway.

Året er omme og det er tid til at gøre status. Man kan bl.a. gøre status over hvad man har brugt af penge i 2016. I følge flere eksperter er vi nemlig alle sammen lidt for gode til at bruge penge, som vi uden problemer eller afsagn ville kunne undgå. Her er syv råd, der kan spare dig for 14.000 kroner i 2017. (Det hele er beregnet ud fra en gennemsnitlig dansk kvinde mellem 20-30 år, der bor alene)

1. Madspild = Spar 3000 kroner. Hvor ofte havner den sidste mad fra din tallerken i skraldespanden fremfor i fryseren? Og hvor ofte tager du hul på en pakke rugbrød som du ikke får spist inden den er for gammel? Med simpel planlægning og lidt plastikbokse, kan du komme meget af din madspild til livs. Sørg for at planlægge dine indkøb, så du handler ind til flere dage og smid resterne i fryseren fremfor i skralderen, så du kan spise dem en anden dag.

2. Elektronik = Spar 350 kroner. 10 procent af din samlede elregning bliver brugt på ting, du ikke har gavn af. Computer, fjernsyn, kaffemaskiner og internetroutere, der står på standby er en kedelige strømsluger, der suger penge fra dig, som du ikke får nogen gavn af. Husk at slukke på kontakten både for din pengepung- og miljøets skyld.

3. Kaffe = Spar 5700 kroner. Det er efterhånden ikke til at gå på en eneste gade i indre by, uden at butikkerne lokker med varm og velduftende kaffe to go. Selvom det kan være skønt, at få en varm kop mokka med på farten, så pas på at det ikke tager overhånd. Med en god kaffemaskine og en termokop kan du hjemmefra brygge en mindst lige så god og velsmagende kaffe til meget billigere penge.


4. Kontoudskrift og regninger = Spar 1600 kroner.

Rudekuverter har aldrig været den fedeste form for post, og hvis du så oveni købet skal betale for at få dem tilsendt, så giver det slet ikke nogen mening. Flere selskaber kræver gebyrer for at sende dine regninger til dig med posten i stedet for e-boks. Sørg for at tilmeld dine faste udgifter til PBS og bed din bank om at sende dig dit månedlige kontoudtog elektronisk i stedet for.

5. Poser i supermarkedet = Spar 550 kroner. Hver gang du handler bruger du 3,5 kroner ekstra på en pose, til at bære varerne hjem i. Det er hverken godt for miljøet eller din pengepung, så sørg for at genbruge plastikposerne eller find et stofnet, som du kan have med dig ud og handle.

6. Enkeltbilletter = Spar 2000 kroner. Køber du en hurtig billet hver gang du stiger på toget? Det er væsentligt dyrere end at købe en returbillet eller et rabatkort til flere ture. Bliv bedre til at bestille ud- og hjemrejse sammen, og så er der mange penge at spare.

7. Vand på flaske = Spar 1000 kroner. I dag koster en flaske vand hurtigt mellem 20 og 30 kroner. Det betyder måske ikke noget for budgettet med en enkelt flaske, men hvis du køber én om ugen løber det hurtigt op. Derudover belaster en halv liter flaskevand miljøet 900 gange mere end postevand.

Hermed måske lidt inspiration til et nytårsforsæt? 😉

// Josephine

Følg min blog på Facebook her Bloglovin her Instagram her Snapchat: Jhelbrandt

Comments


bottom of page