top of page

BRIDE TO BE // SÅDAN VALGTE JEG MIN BRIDESMAID
Min første tanke var, at det der med brudepiger, altså mest hører hjemme i amerikanske film – og at det slet ikke passede ind i min idé om et moderne romantisk bryllup.. Men så ombestemte jeg mig.

Efter at have trævlet det store world wide web tyndt, for alt der er at vide om planlægningen, traditionerne og bryllupper i det hele taget, så slog det mig, at der ikke findes nogen bedre ide, end at have en bridesmaid – og at det slet ikke behøver, at være lig med alt det kiksede lilla tyl, store sløjfer og veninder der slås om pladsen for enden af kirkegulvet, som man ser det i de romantiske b-film på Netflix.

Tænk at have en tæt veninde, som man kan hele det hele med. Alle opturene, alle nerverne, glæden og den spændende planlægningsprocess og store oplevelse som det er, at stable en bryllupsfest på benene.

Derfor besluttede jeg mig for, at jeg gerne ville have en bridesmaid, og så kommer det store spørgsmål jo. Hvem skal det være? Nogle vælger flere brudepiger, men ligesom resten af brylluppet, vil jeg gerne have, at det bliver en intim oplevelse. Derfor har jeg kun ønske om en enkelt.

Slår man op på nettet, så er det åbenbart god stil at spørge sin søster, og hvis man ikke har sådan en, så skal man spørge sin kommende mands søster, hvis han altså har sådan en. Jeg snakkede med Andreas og vi var begge to ret enige om, at hans søster nok helst ville være fri, så hun slap for spørgsmålet 😉

I stedet blev jeg enig med mig selv om, at være ligeglad med både de skrevne og -uskrevne regler og spørge den person, som jeg føler mig mest tryg ved i rollen som bridesmaid. Nemlig den veninde som jeg tror vil være bedst til det, vil synes det er sjovest, har mest lyst til at bruge tid og kræfter på det – for det kræver det jo at være bridesmaid, og som samtidig er den veninde, som jeg tror, at jeg vil få den aller bedste tid med i gennem hele planlægningsprocessen og til selve bryllupet.

Hun er altid ærlig – og det er vigtigt, når der skal træffes svære beslutninger om brudekjoler, hårpynt og bordkort. Samtidig har hun god stil, og hun kender min, så jeg ved at jeg kan stole på hendes dømmekraft. Jeg nyder hendes selskab og vigtigst af alt, så er hun den – uagtet alle reglerne, som jeg aller helst vil dele den her store oplevelse sammen med.

Da jeg havde besluttet mig for, hvem jeg ville tilbyde titlen som bridesmaid, gik jeg i gang med at overveje, hvordan jeg skulle spørge hende. Jeg vil gerne have, at alt omkring brylluppet er noget særligt, så for mig var det ikke nok, blot at spørge hende over en kop kaffe..

Hvis du er nysgerrig på ‘how I proposed to my bridesmaid’ (ja det lyder bare bedre på engelsk) så læs med i morgen, hvor jeg fortæller hvordan jeg gjorde, men også deler nogle af de andre ideer, jeg sad med.

.. Jeg kan allerede nu godt afsløre, at jeg er verdens heldigste pige. FOR HUN SAGDE JA!!! 😀

Billedet ovenfor er lånt fra Pinterest.

Comments


bottom of page