top of page

DEN FØRSTE UGE I PANAMA
Undervurderet! Sådan kan jeg bedst beskrive Panama. Med smukke strande, en venlig lokal befolkning og en fed latinamerikansk-vibe er det her helt klart et uspoleret ferieparadis! Jeg forstår ikke, at der allerede er gået en uge, siden vi landede i Panama City. Tiden går simpelthen så stærkt – og jeg priser mig lykkelig for, at vi denne gang har hele fire ugers ferie på kontoen. Jeg er slet ikke klar, til at vende snuden mod Danmark.

Efter en skøn første nat på Santa Maria Hotel, startede vi vores roadtrip, med at kører til Rio Hato, hvor vi checkede ind på The Buenaventura Hotel. Hotellet ligger i et stort gatet community med golfbaner og direkte ned til stranden. Vi fik et skønt værelse med udsigt over golfbanen og poolen, og vi nød de første feriedage med intet andet end ren afslapning. Det trængte vi til!Selvom de første dage var tiltrængt ren afslapning, så blev vi hurtigt nysgerrige på at opleve det ‘lokale’ Panama, som måske ikke er 1:1 med det luksuriøse resort-liv vi befandt os i. Derfor tog vi en dagstur til Playa Santa Clara, som jeg havde læst om hjemmefra. Det er en super fin strand, hvor de lokale selv tager til for at nyde en dag eller weekend på stranden. Vi oplevede slet ikke stranden som turistet og der var ikke det hav af strand-sælgere, der forsøgte at sælge os souvenirs eller solsenge, som man ofte møder på strandende i de eksotiske destinationer. Der var en enkelte kvinde, der solgte nogle smykker, men køberne var udelukkende lokale – faktisk så Andreas og jeg kun et enkelt andet ‘turistpar’ på stranden den dag.


Jeg synes, at det er fedt at være et sted, hvor man ikke føler at man træder i fodsporerne af tusindvis af turister, der har besøgt stedet tidligere. Her fik man helt klart fornemmelsen af det autentiske, uspolerede lokale.Efter tre skønne nætter på The Buenaventura Hotel fortsatte vi vores roadtrip op langs kysten til Las Lajas. En tur på ca. 3 timer. Her havde vi booket en lille lejlighed i en Airbnb, ejet af en italiensk kvinde, som virkelig passede stedet fint. Der var funklende rent og meget naturligt smuk. Stedet lå kun to minutters gang fra en fantastisk smuk strand – som vi havde helt for os selv. Måske så du på min Insta-story at jeg kunne dyrke yoga til solopgangen på stranden, fuldstændig for mig selv. Det var virkelig magisk!

Generelt er min oplevelse ind til nu, at det må være et spørgsmål om (kort) tid, før Panama er overrendt af turister. Her er det hele, men som besøgende har man det endnu for sig selv.

Comments


bottom of page