top of page

DERFOR BØR DU ALTID MELLEMLANDE I ISTANBUL
Jeg skal være den første til at indrømme, at mellemlandinger aldrig har været et hit hos mig. Enten er de fuld af stress, og du styrter gennem lufthavnen for at nå dit næste fly. Alternativt er situationen lige omvendt, og du keder din bagdel i laser, mens du prøver at få de fem timers ventetid til at gå.

Sådan havde jeg det i hvert fald med mellemlandinger lige indtil, at jeg rejste fra Vietnam og hele vejen hjem til Danmark på sommerferie – med mellemlanding i Istanbul.

Jeg gik ombord hos Turkish Airlines som den første, og blev placeret i deres både rummelige og brede stole på Business Class. Hurtigt blev jeg budt velkommen af en super sød stewardesse, der præsenterede mig for dagens menukort, med retter jeg ikke kunne have valgt bedre selv – og hvorfra jeg selv kunne vælge både min aftensmad og senere morgenmad. Vinkortet var også mere end tilfredsstillende og kort efter vi var lettet havde jeg indtaget en fantastisk middag.

Efter at have grint maden godt på plads, med en god komedie film, blev min stol lavet om til en fuldstændig vandret seng og aldrig før – og jeg gentager – aldrig før har jeg sovet så godt ombord på et fly. Jeg fik syv timers søvn uden så meget som registrere, at jeg var ombord på fly. Det har jeg aldrig prøvet før.

MELLEMLANDING I ISTANBUL – EN REJSE I SIG SELV

Da jeg efter 12 timers flyvning landede glad og veludhvilet – og sindssygt positiv over den helt vildt personlige og gode service, jeg lige havde oplevet ombord på Turkish Airlines, troede jeg ikke at min hjemrejse kunne blive meget bedre – men dét blev den!

For hvad jeg frygtede aller mest – mellemlandingen – blev pludselig forvandlet til fire timers spændende opdagelsesrejse og ren afslapning. Til min flybillet hørte der nemlig adgang til Turkish Airlines‘ anmelderroste lounge i Istanbul Lufthavn.

At den er anmelderrost, forstår jeg godt – de smukke lokaler, den gode mad og alle de spændende aktiviteter gør loungen til en hel rejse i sig selv. Ved indgangen kunne jeg låse min baggage inde, og derefter med frie hænder gå på opdagelse i den 5900 kvadratmeter store lounge. Størrelsen lyder måske skræmmende, men den er indrettet så godt, at der alle steder er små kroge, hvor man kan sidde mere eller mindre uforstyrret og slappe af. Det første jeg gjorde var at sætte mig med en stor skål frise kirsebær og ringe til min kæreste – han skulle naturligvis indviges i, hvor fantastisk min tur var gået tilbage til Europa.

Derefter var det tid til at tilfredsstille min nysgerrighed, og jeg gik på opdagelse. Først var jeg fordi den flotte biograf, hvor rejsende slappede af, til hvad der lignede en god action film. Videre gik min tur fordi det sindssygt smukke “bibliotek,” hvor der var mulighed for at spille billard, og derfra fortsatte jeg videre ned til et hjørne, hvor man kunne spille virtuel golf.

Det var sindssygt sjovt, og havde det ikke været fordi, at jeg skulle nå et fly, så stod jeg der sikkert endnu. 😉 Inden afgang nåede jeg også rundt i de forskellige restauranter, hvor det var muligt at smage alverdens tyrkiske specialiteter og et godt udvalg af internationalle retter. Selvom jeg ikke var sulten ovenpå det lækre mad, jeg havde fået ombord på flyet, så måtte jeg bare smage deres sindssygt lækre morgenmad, der bliver tilberedt af professionalle kokke, mens du ser på.

I det hele taget var min besøg i Turkish Airlines Business lounge en virkelig god oplevelse. Jeg glemte helt, at jeg var på en 17 timer lang rejse – sådan en rejse, der normalt er ret opslidende, men nu pludselig var både komfortabel, luksuriøs og sjov. Den frygtede mellemlandingen var pludselig et hit, og jeg kunne have brugt meget længere tid i deres lounge. Jeg gad eksempelvis godt have været fordi deres store udvalg af internationale magasiner, fået en omgang massage, og så kunne jeg nok også godt have brugt et bad. Alt sammen er muligt i den flotte lounge, ligesom du også kan få dit helt eget hotelværelse, hvis du trænger til rigtig fred og ro.

Lyder det lidt for lækkert til at være sandt – så se selv videoen her under.

Hvis jeg fremover skal mellemlande, er der ingen tvivl om, at jeg vil give meget for at mellemlandingen sker i Istanbul. Pludselig blev ventetiden forvandet til oplevelse – en oplevelse jeg rigtig godt gad have igen!

Heldigvis bliver det ikke en udfordring at koordinere en rejse med stop i den tyrkiske millionby. Næsten uanset hvor du skal hen, kan du nemlig komme dertil med Turkish Airlines. De er det luftfartsselvskab i verden, der flyver til aller flest lande.

Du kan se hvilke 120 lande de flyver til lige her.

Måske du også så med på Snapchat og Instagram da jeg sendte live fra min flyvetur og den flotte lounge? I fremtiden kan du i hvertfald følge med på Jhelbrandt / @josephinehelbrandt 🙂
Comments


bottom of page