top of page

DET SPISER JEG I LØBET AF EN UGE
For et par uger siden fik jeg en besked på Instagram fra en pige, der spurgte, om jeg ikke ville lave et indlæg om min kost og motion. Forrige onsdag kunne I derfor læse, hvordan og hvor meget jeg træner i løbet af en uge, og så havde jeg egentlig lovet at følge op med et indlæg omkring min kost ugen efter. Det glemte jeg. Simpelthen hen, men det betyder dog ikke, at I skal snydes for et kig ind i min madplan, det får I nemlig i dag.

Først og fremmest – og for at undgå det drama som mit træningsindlæg startede, vil jeg gerne lige pointere, at min kost også består af burger, pizza og pasta. Jeg tænker over, hvad jeg spiser, og netop derfor spiser jeg også nogle af de mindre sunde sager, som jeg virkelig bare elsker – og det mener jeg, at alle bør gøre.

Yderligere vil jeg tilføje, at jeg lige nu prøver at tabe et par kilo, som jeg fik på sidebenene, da min diskusprolaps ramte, og derfor indeholder nedenstående kostplan en del mere salat, end den gør når jeg bare lever “normalt.” Jeg spiser heller ikke det samme hver uge, men nedenstående er et eksempel på den seneste ugestid.

Mandag: Morgenmad: 4 små sunde pandekager (find opskriften her) med friske bær eller sukkerfri syltetøj. Frokost: Vandmelonsalat med lynstægt tun. (find opskriften her.) Snack: 1 stykke knækbrød – uden pålæg. Aftensmad: Vietnamesisk ret med kylling, grøntsager og kun én håndfuld brune ris.

Tirsdag Morgenmad: 60 gram havregryn med mælk, uden sukker. Frokost: Kyllingsalat bestående af 1/2 kyllingebryst og masser af grøntsager. Dog ingen avocado. (Jeg elsker avocado, men det du ikke så godt i en slankende kost, da den grønne sag indeholder ret mange kalorier) Aftensmad: Mexicans salat – Miks alle de ting du normalt ville komme ind i en madpandekage, på nær avocado og ost. Spar på salsaen og vælg en creme fraise med lavt fedtindhold.
Onsdag: Morgenmad: 4 små sunde madpandekager med friske bær eller sukkerfri syltetøj. Frokost: En rugbrødsmad med røget fillet og røræg (1 æg) + en rugbrødsmad med ét æg og en tomat, samt purløg. Snack: 4 skiver vandmelon (der er ret meget frugtsukker i vandmelon, så det er ikke det sundeste valg.) Aftensmad: Salat med et kyllingsbryst, to skriver tørstegt bacon og masser af grøntsager. Smagt til med en lille smule sennepsdressing.

Torsdag: Morgenmad: to æg, en tomat , et løg og salt og peber. Jeg mikser det hele sammen til en gang røræg på panden. Frokost: To skiver knækbrød med fedtfattig smørreost og to skriver skinke. Snack: Et æble Aftensmad: Thairet med kylling i grøn karry, med én håndfuld brune ris. (Kokosmælk indeholder ret mange kalorier, så vælg den fedtreducerede variant og spis det kun i moderate mængder, hvis du gerne vil tabe dig.

Fredag Morgenmad: 60g havregryn med mælk Frokost: Kyllingsalat – som i tirsdags. Aftensmad: Hjemmelavet (café)burger – jeg spiser ikke den øverste bolle og underlader også at bestille pomfritter til. Til gengæld skal jeg have et glas rødvin 😉
Lørdag: Morgenmad: Fire små sunde pandekager, med friske bær eller sukkerfri syltetøj. Frokost: En rugbrødsmad med ét æg, tomat og rå løg + en rugbrødsmad med en halv dåse tun (i vand) og rå løg. Aftensmad: Et stykke laks med en lille portion bulgursalat og en lille håndfuld sweet potato mos med hvidløg.

Søndag: Morgenmad: to æg, en tomat og et løg mikses sammen til røræg på panden. Frokost: Kyllingesalat (for nogen vil denne frokost nok blive kedelig i længden, men prøv at vælg nogle forskellige grøntsager fra gang til gang, så bliver det en anden oplevelse.) Aftensmad: Thaioksekød med forskellige grøntsager. Ingen ris. Minder om min egen opskrift du finder her. Snack: 1 lille banan og et lille stykke mørk 85% chokolade.

Hvis jeg i løbet af ugen virkelig føler trang til noget sødt, tager jeg et glas Cola Zero. Jeg prøver virkelig, at begrænse det, for det er ikke sundt, men det er et meget godt alternativ til slik, hvis man virkelig trænger. Derudover drikker jeg helt vildt meget vand. Det havde jeg svært ved i Danmark, men herude er det så varmt, så jeg får den vildeste hovedpine, hvis jeg ikke drikker minimum tre liter om dagen. 🙂

Jeg håber, at du kan bruge det lille indblik i min kost til noget. Det vigtigste er sådan set bare at spise til man ikke længere er sulten – ikke til man er mæt, og så vælge nogle gode og sunde råvarer.

Mangler du yderligere inspiration til sund mad?

Hvis du ikke allerede har opdaget det, så deler jeg hver torsdag lækre og sunde opskrifter her på bloggen. Temaet hedder “sund torsdag ” og du kan finde alle mine tidligere opskrifter lige her.

// Josephine

Følg min blog på Facebook her Bloglovin her Instagram her Snapchat: Jhelbrandt

Comments


bottom of page