top of page

EN TRIST HISTORIE FRA MIT EGET LIV & 3 TIPS DER GØR DIG MERE NÆRVÆRENDE
De fleste har oplevet at sidde overfor en veninde, der har hele hovedet nede i telefonen, samtidig med at I fører en samtale. Det er hamrende irriterende, og man har i hvert fald ikke selv lyst til at være sådan en, der ikke er tilstede.

Jeg har selv oplevet det, når jeg har været på ferie med mine veninder. Mens vi sidder og venter på middagensmaden bliver mobilerne alt for hurtigt fundet frem, og inden vi ved af det, sidder vi fire piger under sydens sol med næsen begravet i Instagram. Det er simpelthen ikke fedt!

Siden dengang har jeg tænkt meget over, at prøve at være mere nærværende. Mobilen kan være mit tidsfordriv, når jeg venter på bussen, sidder i et venteværelse, eller når jeg er alene og trænger til at koble af i fem minutter (selvom det faktisk er bevidst, at vi slet ikke slapper af, når vi surfer rundt på nettet.) Mobilen skal i hvert fald ikke være mit fokus, når jeg er sammen med andre mennesker.

Ved at tænke over at jeg skal være mere nærende, er jeg faktisk blevet det. Nogle gange tager jeg mig selv i at gribe ud efter min telefon, men jeg når at stoppe mig selv og være til stedet i stedet for. Til gengæld er det også begyndt at irritere mig endnu mere, når andre sidder med deres telefon, når de er sammen med mig. Min bevidsthed omkring det, har gjort mig endnu mere opmærksom på, hvor respektløst det er.

Nedenfor har jeg forsøgt at komme med tre simple tips, der kan hjælpe dig med også at blive mere nærværende.

1. BRUG DIN TID SAMMEN MED NOGEN DU HOLDER AF

Det første og mest simple råd er, at du skal bruge din tid sammen med mennesker, som du holder af og som bidrager positivt til dit liv. Hvis du keder dig så meget i andres selvskab, at du føler behov for at sidde med din telefon, så skal du overveje om det overhovedet er en relation, som du skal bruge tid på.

Livet er tidsbegrænset, så det er åndsvagt at bruge tid på mennesker, som du ikke får noget positivt ud af. Selvfølgelig kan der være kollegaer. medstuderende eller andre, som du ikke selv direkte har valgt at bruge din tid sammen med, men sørg i det mindste for, at din fritid bliver brugt sammen med mennesker, som du holder af og som giver dig god energi.

2. LAV NÆRVÆRENDE TING

Der er ingen tvivl om, at det er hamrende sjovt at gå i byen og danse hele natten, men er det særlig nærværende? Ikke rigtig. Nogle gange bør du overveje, hvad du får mest ud af, når du ser dine venner. Selvfølgelig skal der drikkes cocktails og luftes dansetrin engang imellem, men måske du også nogle gange trænger til noget andet?

Hvad med at planlægge en gåtur i skoven, en hjemmelavet middag eller at dyrke noget sport sammen? Man får snakket meget mere sammen, kommer dybere ind på hinanden og får meget mere positiv energi ud af det tætte nærvær.

3. SIG FRA

Jeg har nogle gange hørt mig selv sige, at jeg bare ville ønske, at jeg kunne blive hjemme, når jeg står med bilnøglen i hånden og er på vej ud af døren. Ofte får jeg en hyggelig dag eller aften alligevel, når jeg først er kommet af sted, men andre gange skal jeg blive bedre til at lytte til mig selv.

Hvis du er i energi-underskud og virkelig ikke orker, den aftale du har i kalenderen, så sig fra. Helst allerede inden den rammer din kalender, hvis du på forhånd kan se, at det bliver en presset tid, men det er også okay at aflyse efter aftalen er lavet, hvis du virkelig ikke har overskuddet. Hvad får du ud af en date med din veninde, hvis du alligevel bare sidder og tænker på, hvornår du skal være alene næste gang, eller hvornår du kan komme i seng? Og hvad får hun ud af at bruge sin tid på at se dig?

Jeg kender i hvert fald flere, der kun burde lave halvdelen af de aftaler de laver, og så i stedet være nærværende og hyggelige, når de så endelig skulle se nogen.

Comments


bottom of page