top of page

Er du heller ikke “typen” til en skønhedskonkurrence?


Er du ikke den rigtige ‘”type” til en skønhedskonkurrence? Det troede Mitzi heller ikke, at hun var da hun med masser af fordomme omkring skønhedskonkurrencer, mødte op til casting på Queen Of Scandinavia, for at få taget nogle professionelle billeder.

Mitzi var til casting på Queen Of Scandinavia i 2012. Kort forinden havde hun dreadlocks. Hun gik altid i sneaks og oversize t-shirts og så var hun mere til mudder og mountainbike and makeup og stiletter. Hun havde masser af fordomme om skønhedskonkurrencer, og de piger der deltager i dem, og kom derfor udelukkende til casting for at få nogle gode billeder.

Derfor kom det også som et chok for Mitzi, da jeg i foråret 2012 ringede til hende og fortalte, at hun var gået videre til finalen på Queen Of Scandinavia. Mitzi fortæller her med egne ord, hvordan hun måtte æde sine fordomme, og fandt ud af at der måske er flere “typer” skønhedsdronning, end den hun havde forestillet sig. Måske var hun endda selv typen til en skønhedskonkurrence..

Her er Mitzis historie ..

Jeg fandt mig selv stående, på det proppede pigetoilet og betragte alle de andre piger. Jeg prøvede at overbevise mig selv om, at jeg ikke passede ind. Her på pigetoilettet havde jeg jo ikke mudder op til knæene, som jeg plejer. Jeg havde ikke min mountainbike under mig, og jeg manglede i den grad mine sneakers og ovesize T-shirt. Men lige meget hvor meget jeg prøvede at overbevise mig selv om, at jeg virkelig ikke passede ind mellem stiletter, kjoler, glimmer og glitter, så nød jeg det virkelig!


I foråret 2012 tog jeg med meget begrænset modelerfaring, min veninde under armen og mødte op til casting på Queen Of Scandinavia. Jeg havde ikke nogen egentlige forventninger til konkurrencen, og hvor langt jeg ville gå. Jeg var mødt op for at få en oplevelse og nogen gode billeder. Pludselig en dag ringer min telefon, og det er Josephine Helbrandt i den anden ende. Hun fortæller mig, at jeg er gået videre til finalen, og pludselig går det op for mig, at jeg nu er på afveje fra mine ellers så fastlagte principper. Hvordan skulle jeg dog nogensinde få mig selv til at gå på en catwalken i en lang gallakjole, med glimmer overalt og et stort blændende smil?

Helt fra start havde jeg mange fordomme om hvilke typer, der stiller op til sådan en finale, men der blev jeg hurtigt sat på plads. De andre finalister var simpelthen så søde og imødekommende. Med min frygt for det ukendte: Falske øjenvipper, stiletter og fine kjoler, påtog jeg mig hurtigt en skeptisk rolle, for tænk hvis jeg pludselig blev drøm som skønhedsdronning!

Der var ingen tvivl i de andre pigers øjne. Det her var deres drøm. En drøm de var klar til at kæmpe for, og pludselig gik det op for mig, hvor stor det her var.

På finaleaftenen hvor alt var blevet øvet, tøjet var fundet og makeuppen var lagt af de dygtigste folk, var jeg simpelthen så spændt. Overvældet af en enormt lærerig weekend, og alligevel fandt jeg mig selv stående lidt småfortabt, på det proppede pigetoilet og betragte folk. Jeg prøvede at overbevise mig selv om, at jeg ikke passede ind. Her på pigetoilettet havde jeg jo ikke mudder op til knæene som jeg plejer. Jeg havde ikke min mountainbike under mig og jeg manglede i den grad mine sneakers og ovesize T-shirt. Men lige meget hvor meget jeg prøvede at overbevise mig selv om, at jeg virkelig ikke passede ind mellem stiletter, glimmer og glitter, nød jeg det virkelig!


Jeg nød ikke mindst at gå på catwalken og folks efterfølgende kommentarer om min deltagelse i Queen Of Scandinavia, nyder jeg stadig i dag! Det giver enormt meget respekt, når man lader sig kaste ned i et sæt lyserødt undertøj, hvor man absolut intet kan skjule. Man står i sin absolut skrøbeligste position, men alligevel med et kæmpe smil på læberne.

At deltage i Queen Of Scandinavia gav mig utroligt meget selvtillid på en helt anden måde, end jeg har haft før. Pludselig havde jeg rent faktisk LYST til at tage en kjole på, når jeg skulle i byen. Jeg har LYST til at være lady, og ikke bare gå rundt i mine oversize T-shits.

Til finalen på Queen Of Scandinavia kom jeg ikke i TOP 10, men det blev jeg faktisk ikke ked af. Bare uendeligt taknemlig for den store oplevelse, der netop var landet i min baggage.

Da det blev hverdag igen, og jeg var begyndt at falde til ro, blev jeg mere og mere irriteret på mig selv over, at jeg ikke lige havde holdt øjenkontakten med dommeren bare lidt længere, eller svinget lidt mere med håret. Det gik mere og mere op for mig, hvor meget jeg bare havde lyst til at gøre det hele om igen, denne gang for at vinde!

Derfor blev der heller ikke ét sekund tøvet, da jeg så at Josephine afholdte casting til Miss Global Teen. Det var NU, at jeg havde chancen for at vinde. Jeg ville gøre mit absolut bedste for at fortælle dommerne, hvor meget Queen Of Scandinavia har ændret mig. Hvor meget jeg har lyst til at repræsentere Danmark og gøre mit absolut bedste for at vinde internationalt!


Det er stadig ikke helt gået op for mig endnu – men Josephine ringede efter castingen! Jeg må ærligt erkende, at jeg nærmest ikke hørte et ord efter, Josephine havde sagt sætningen ”Du skal repræsentere Danmark ved Miss Global Teen”

Åhhh INGEN tanker var samlet på daværende tidspunkt, men hold nu op hvor blev glæden spredt hurtigt, da det gik op for mig, hvad det var, Josephine ringede for at sige. Det største smil spredte sig på mine læber og jeger så dybt taknemlig for den mulighed.

Jeg må erkende, at jeg aldrig havde set mig selv stå som Danmarks repræsentant til en international skønhedskonkurrence, men hele oplevelsen til Queen Of Scandinavia lærte mig utroligt meget. Med mine fordomme om skønhedskonkurrencer, banket godt og grundigt i jorden, er jeg overbevist om, at jeg vil det her. Det kræver simpelthen så meget mere mod, personlighed og styrke end jeg havde regnet med.

Jeg skal til en international skønhedskonkurrence som Miss Denmark.. En drøm er gået i opfyldelse.

// Mitzi

Følg min blog via Bloglovin’ klik her. Du kan følge mit arbejde med Queen Of Scandinavia ved at følge min blog på Bloglovin.

Du kan også følge mig på instagram her: @Josephinehelbrandt & @Queenofscandinavia

Comments


bottom of page