top of page

ET FORHOLD JEG ALDRIG TROEDE JEG VILLE FÅ
Når man sådan pakker kufferten og rejser syd på, ned til sol og varme, velvidende at der går rigtig lang tid før, at man kommer hjem til Danmark igen, så sker der altså noget.

Jeg har aldrig været den mest solhungrende type – forstået på den måde, at jeg ELSKER at rejse til solrige destinationer, og slet slet ikke forstår de mennesker, der hellere vil bruge pengene på en skiferie. Mere sne, mere tøj og mere kulde end der hjemme. I don’t get it. MEN jeg har godt nok heller aldrig været typen, der lå klar på solsengen klokken syv hver morgen, for at være sikker på at få min tan.

Alligevel synes jeg virkelig, at mit forhold til solen har ændret sig meget på de 14 dage, vi nu har været i Vietnam. Jeg havde aldrig troet, at skyggen skulle blive at foretrække, og at overskyede dage var mere overskuelige end de solrige med blå himmel. Sådan er det i Vietnam.

I Ho Chi Minh er der over 30 grader hele året – i skyggen vel at mærke. (lige nu 34) Derfor bliver det hurtigt meget varmt at færdes udendørs, særligt i de timer hvor solen står højest på himlen. Vietnameserne sover også mellem 12-14 hver dag. Det er simpelthen for varmt til andet. Derfor nyder jeg virkelig de dage, hvor solen ikke får frit spil til at bage igennem, men hvor skyerne fungere som et filter, og holder temperaturen på gader og i byen nogenlunde til at holde ud.

Selvom vi lige nu nyder livet på et luksus resort ved stranden, så oplever jeg også, at mit forhold til solen har ændret sig. Jeg ved, at jeg skal være i solrige Vietnam meget meget længe, og derfor gælder det ikke længere om at ligge i solen for at have brune stænger, når turen går hjem mod Danmark, og i stedet kravler jeg ind i skyggen, under parasollen fordi det er mere behageligt – og ikke mindst sundere for min hud, som har masser af tid til at blive brun.

For mig der ELSKER sol, varme og palmer har det været lidt mærkeligt pludselig at vågne op til en hverdag, hvor man vågner og kigger ud af vinduerne, mens man håber på at der ikke er skyfrit og blå himmel.

Er der nogen af jer, der har prøvet at bo i udlandet i længere tid, som har oplevet det samme? 🙂

// Josephine

Følg min blog på Facebook her Bloglovin her Instagram her Snapchat: Jhelbrandt

Comentarios


bottom of page