
Findes der noget bedre end god historie – der er fra den virkelig verden? Som journalist er jeg nok lidt ekstra begejstret, men jeg tænker alligevel, at jeg ikke kan være den eneste, der synes, det er lidt sjovere, når de gode historier ikke er ren fantasi?
Derfor får I i dag mine tips til de tre bedste bøger, jeg nogensinde har læst. Alle tre bøger indeholder historier fra den virkelig verden. Det er måske lidt off topic i forhold til, hvad jeg normalt skriver om her på bloggen, men efter vi er kommet til Vietnam, har jeg fået mere tid til at læse bøger, og der af er begejstringen altså intensiveret.
Jeg håber, at I kan bruge mit mine tips. Rigtig god læse lyst! 🙂
VI KAN SOVE I FLYVEMASKINEN


Siden jeg var helt lille og første gang drømte om at uddanne mig til journalist, så jeg med store øjne på fjernsynet, når Ulla Terkelsen tonede frem på skærmen, direkte fra et af verdens brændpunkter. I jobbet som udenrigskorrespondent har Ulla Terkelsen oplevet mere end de fleste, og ofte på bekostning af sit privatliv.
I bogen “Vi kan sove i flyvemaskinen” får du et billede i hendes liv og arbejde med både op og nedture. Du får sat tanker, følelser og person på kvinden med de mange tørklæder, vi alle kender så godt fra TV og samtidig får du et unikt indblik i de konflikter der har- og fortsat udspiller sig i den verden vi lever i.
DRABSCHEFEN


Den tidligere drabchef for Københavns Politi, Ove Dahl, har i 34 år stået i spidsen for opklaring af drab i København. Han har været med til at undersøge og efterforske nogle af de mest uhyggelige mordgåder, og fra et personligt perspektiv, fortæller han om nogle af de mest spektakulære drabssager i Danmarks historien.
Som læser får man et unikt indblik i livet som drabschef, de markabre historier og politiets arbejde. Det er hamrende uhyggeligt – og man tør næsten ikke tro på, at historierne stammer fra det virkelig liv – det virkelige København. Det her er krimibogen over dem alle.
SYV ÅR FOR PET


Den her bog er et MUST-read. Den er ikke bare hamrende aktuel, den er også både spændende og lærerig. Syv år for PET er en bog om det arbejde Jakob Scharf stod i spidsen for – og de udfordringer han mødte, igennem sine syv år som chef for Danmarks efterretningstjeneste.
Bogen er udgivet i 2016, men ikke uden problemer. Hele to fogedforbud er blevet nedlagt, hvilket betød, at den danske domstol nedlagde forbud mod, at bogen kunne udgives. Årsagen var at PET mente, og sådan set stadig mener, at bogen afslører nogle operationer og arbejdsmetoder, der vil vanskeliggøre organisationens arbejde fremadrettet. (Det i sig selv vækker da læselysten? 😉 )
Få dage efter forbudet, valgte Politiken at trykke hele bogen i et særligt tillæg til avisen. Dermed var det nu muligt for alle at læse bogen, og det betød, at det ikke længere gav nogen mening, at holde bogen væk fra boghandlerne.
Den er baseret på Scharfs vidneberetning, men også på aktindsigter i retsdokumenter, rapporter fra både PET og politi og interviews. Med denne bog i hænderne får du et unikt indblik i kendte og ikke mindst ukendte PET-operationer, PET’s arbejdsmetoder og nogle af de terrortrusler, der har været rettet mod Danmark.
SER DU MÅNEN, DANIEL


En fuldstændig sindssyg, nervepirrende og uforståelig historie om den danske fotojournalist, Daniel Rye og hans 398 dage som fange hos Islamisk Stat.
Bogen er skrevet af Puk Damsgaard, og beskriver både den fysiske og psykiske tortur som Daniel blev udsat for under sin tid i det Syriske fængsel. Gennem hele bogen håber man på, at det bare er fantasi – og min verdensopfattelse udfordres, fordi jeg nægter at tro, at den ondskab findes andre steder end på film.
Daniel Rye blev den sidste fange, der slap levende fra det berygtede fængsel i Raqqa.
// Josephine
Comments