top of page

Fra dreadlocks og oversize t-shirts til skønhedsdronning
Hvis du tror, at piger der deltager i skønhedskonkurrencer altid har drømt om gallakjoler og falske øjenvipper, så tager du fejl. I det her indlæg skal I mødes Mitzi, som har været finalist i Queen Of Scandinavia. Hun havde kun foragt og fordomme tilovers for skønhedskonkurrencer og de piger, som deltager i dem, og kom kun til casting for at få taget nogle gode billeder af sig selv, men da hun pludselig endte i finalen og oplevede hvad skønhedskonkurrencer i virkeligheden er, måtte hun æde alle sine fordomme, der blevet erstattet af dyb respekt.

Her er Mitzi’s historie. Skrevet af hende selv.

Jeg fandt mig selv stående, på det proppede pigetoilet og betragte alle de andre piger. Jeg prøvede at overbevise mig selv om, at jeg ikke passede ind. Her på pigetoilettet havde jeg jo ikke mudder op til knæene, som jeg plejer. Jeg havde ikke min mountainbike under mig, og jeg manglede i den grad mine sneakers og ovesize T-shirt. Men lige meget hvor meget jeg prøvede at overbevise mig selv om, at jeg virkelig ikke passede ind mellem stiletter, kjoler, glimmer og glitter, så nød jeg det virkelig!

I foråret 2012 tog jeg med meget begrænset modelerfaring, min veninde under armen og mødte op til casting på Queen Of Scandinavia. Jeg havde ikke nogen egentlige forventninger til konkurrencen, og hvor langt jeg ville gå. Jeg var mødt op for at få en oplevelse og nogen gode billeder. Pludselig en dag ringer min telefon, og det er Josephine Helbrandt i den anden ende. Hun fortæller mig, at jeg er gået videre til finalen, og pludselig går det op for mig, at jeg nu er på afveje fra mine ellers så fastlagte principper. Hvordan skulle jeg dog nogensinde få mig selv til at gå på en catwalken i en lang gallakjole, med glimmer overalt og et stort blændende smil?


Helt fra start havde jeg mange fordomme om hvilke typer, der stiller op til sådan en finale, men der blev jeg hurtigt sat på plads. De andre finalister var simpelthen så søde og imødekommende. Med min frygt for det ukendte: Falske øjenvipper, stiletter og fine kjoler, påtog jeg mig hurtigt en skeptisk rolle, for tænk hvis jeg pludselig blev drøm som skønhedsdronning?

Der var ingen tvivl i de andre pigers øjne. Det her var deres drøm. En drøm de var klar til at kæmpe for, og pludselig gik det op for mig, hvor stor det her var.

På finaleaftenen hvor alt var blevet øvet, tøjet var fundet og makeuppen var lagt af de dygtigste folk, var jeg simpelthen så spændt. Overvældet af en enormt lærerig weekend, og alligevel fandt jeg mig selv stående lidt små fortabt, på det proppede pigetoilet og betragte folk. Jeg prøvede at overbevise mig selv om, at jeg ikke passede ind. Her på pigetoilettet havde jeg jo ikke mudder op til knæene som jeg plejer. Jeg havde ikke min mountainbike under mig og jeg manglede i den grad mine sneakers og ovesize T-shirt. Men lige meget hvor meget jeg prøvede at overbevise mig selv om, at jeg virkelig ikke passede ind mellem stiletter, glimmer og glitter, nød jeg det virkelig!


Jeg nød ikke mindst at gå på catwalken og folks efterfølgende kommentarer om min deltagelse i Queen Of Scandinavia, nyder jeg stadig i dag! Det giver enormt meget respekt, når man lader sig kaste ned i et sæt lyserødt undertøj, hvor man absolut intet kan skjule. Man står i sin absolut skrøbeligste position, men alligevel med et kæmpe smil på læberne.

At deltage i Queen Of Scandinavia gav mig utroligt meget selvtillid på en helt anden måde, end jeg har haft før. Pludselig havde jeg rent faktisk LYST til at tage en kjole på, når jeg skulle i byen. Jeg har LYST til at være lady, og ikke bare gå rundt i mine oversize T-shits.

Til finalen på Queen Of Scandinavia kom jeg ikke i Top10, men det blev jeg faktisk ikke ked af. Bare uendeligt taknemlig for den store oplevelse, der netop var landet i min baggage.

Da det blev hverdag igen, og jeg var begyndt at falde til ro, blev jeg mere og mere irriteret på mig selv over, at jeg ikke lige havde holdt øjenkontakten med dommeren bare lidt længere, eller svinget lidt mere med håret. Det gik mere og mere op for mig, hvor meget jeg bare havde lyst til at gøre det hele om igen, denne gang for at vinde!

Derfor blev der heller ikke ét sekund tøvet, da jeg så at Josephine afholdte casting til Miss Global Teen. Det var NU, at jeg havde chancen for at vinde. Jeg ville gøre mit absolut bedste for at fortælle dommerne, hvor meget Queen Of Scandinavia har ændret mig. Hvor meget jeg har lyst til at repræsentere Danmark og gøre mit absolut bedste for at vinde internationalt!


Det er stadig ikke helt gået op for mig endnu – men Josephine ringede efter castingen! Jeg må ærligt erkende, at jeg nærmest ikke hørte et ord efter, Josephine havde sagt sætningen ”Du skal repræsentere Danmark ved Miss Global Teen”

Åhhh INGEN tanker var samlet på daværende tidspunkt, men hold nu op hvor blev glæden spredt hurtigt, da det gik op for mig, hvad det var, Josephine ringede for at sige. Det største smil har været klistret fast på min læber siden. Jeg er så dybt taknemlig for den her mulighed, og vil gøre mig absolut bedste for at repræsentere Danmark bedst muligt og være en god rollemodel. Det er så surrealistisk, det eventyr der venter på mig, men med støtte fra alle mennesker omkring mig, er det enormt motiverende at holde fokus. Det bliver enormt grænseoverskridende at skulle alene af sted til Argentina, men med hele SU’en brugt på nye stiletter og flotte kjoler er jeg mere end nogen anden klar til at tage af sted.

Alligevel må jeg ærligt erkende, at jeg aldrig havde set mig selv stå som Danmarks repræsentant til en international skønhedskonkurrence, men hele oplevelsen til Queen Of Scandinavia lærte mig utroligt meget. Med mine fordomme om skønhedskonkurrencer, banket godt og grundigt i jorden, er jeg overbevist om, at jeg vil det her. Det kræver simpelthen så meget mere mod, end jeg havde regnet med, at vise sig i den absolut mest sårbare position, hvor alle er i stand til, at kunne dømme dig. Alligevel har jeg så meget gåpåmod, og lader mig ikke skræmme af noget.

En drøm er gået i opfyldelse.

// Mitzi


Comments


bottom of page