top of page

GUIDE: SÅDAN SKAL DU PASSE, PLEJE OG STYLE DIN TYPE HÅR

Har du tørt og skadet hår, tyndt og fint eller kruset og krøllet? Uanset din hårtype får du i dag tre specifikke tips til, hvordan du bedst kan passe, pleje og style dit hår.

I mange år har jeg selv kæmpet med meget tørt hår som hurtigt knækkede, og det var virkelig frustrerende, fordi jeg drømte om langt, sundt og trykt hår. I dag har jeg heldigvis endelig fået det hår, som jeg drømte om, og derfor ved jeg om nogen, også hvor vigtigt den rigtige pleje er for det ønskede resultat.

Har du andre tips eller erfaringer, der passer til din hårtype? Så smid det endelige i en kommentar 🙂

TØRT OG SKADET HÅR

BRUG HÅRKUR SOM BALSAM Hår der er blevet farvet eller har været meget i sol og saltvand kan godt blive tørt og skadet. Det betyder, at håret har brug for ekstra pleje, hver eneste gang det bliver vasket. Du kan med fordel bruge en fed og nærende hårkur i stedet for din balsam. Jo længere du lader den side, jo bedre virker den.

HOLD IGEN MED HÅNDKLÆDET Skadet hår må alsrig gnubbes i et frottéhåndklæde. Det udsætter håret for et enormt slid og du kan være helt sikker på, at mange af dine hår vil knække, mens du gør det. I stedet skal du klemme det sidste vand ud af håret med håndklædet.

RED HÅRET RIGTIGT Uanset om dit hår er vådt eller tørt skal du rede håret nedefra. Start med spidserne og arbejd dig op. På den undgår du at håret knækker, og det bliver meget nemmere at rede ud.

TYNDT OG FINT HÅR

BEGRÆNS DIN BALSAM Tyndt og fint hår, kan lige som alle andre typer af hår godt trænge til pleje. Her er balsam en god løsning, men hvis du bruger for meget klasker dit hår. Har du fint hår, kan du sagtens nøjes med en klat på størrelse med en to-krone, og brug det kun i de nederste længder og spidserne.

SNYD MED TOUPERING Ønsker du mere fylde i dit hår? Løft håret og brug en børste til at trække noget af håret ned mod roden. Træk fra cirka midten af dit hår og ned til hovedbunden. Du kan få touperingen til at holde længere med en god hår-pulver.

DEN RETTE KLIPNING KAN GIVE MERE FYLDE Hvis du beder din frisør om at klippe dit hår i varierende længer og etager, vil de hår kommer til at syne af mere. En god klipning gør det også lettere for dig, at sætte håret om morgenen.

KRUSET OG KRØLLET HÅR

TØR MED DIFFUSER Har du krøller kan du med fordel bruge en diffuser når du tørrer dit hår. Den sørger for at samle krøllerne i stedet for at blæse dem fra hinanden. For det bedste resultat bør du have tålmodighed og tage en sektion ad gangen, i stedet for bare at blæse rundt i håret på må og få.

FLET FUGTIGT HÅR Alt slags hår tager skade af føntørring, derfor er det en fordel, hvis du kan undgå den. Er du kommet ud af badet og skal du ikke ud af døren de næste par timer, så flet dit hår når det ikke længere er vådt, men fugtigt. Når det tørre af sig selv i en fletning, vil du opleve et flot resultat når du slår det ud.

BRUG FINGRENE SOM KAM Har du krøllet, kan det være en fordel af rede håret med dine fingre, for ikke at ødelægge krøllerne. Trænger håret absolut til en rigtig hårbørste, så børst det i badet når du har masser af balsam i.

// Josephine

Følg min blog Facebook her Bloglovin her Instagram her Snapchat: Jhelbrandt

Comments


bottom of page