top of page

Into the jungle

.. Læste du mit indlæg om overnatningen i lokalt homestay?? Så er du garenteret også nysgerrig efter, at vide hvordan vi klarede det.

Forestil dig, at du efter en lang dag på floden føler dig snavset og trænger til et bad, men i stedet for at skulle i bad bliver du sejlet ind på land, hvor du midt i junglen skal tilbringe de næste 24 timer med en vietnamesisk familie i deres lille hjem. Vel at mærke uden rent toilet, uden bad og uden sæbe. Sådan fandt jeg mig selv stående i går morges.


Midt i alt det primitive synes jeg virkelig, at de ting vi så og oplevede var helt fantastiske, og jeg følte mig heldig over at få de oplevelser. Samtidig blev det lidt overskygget af den manglende hygiejne, der gjorde at jeg skulle virkelig tage mig sammen for ikke at gakke ud.

Det var virkelig specielt. Set i bakspejlet var det en sindssygt god oplevelse, som jeg er så glad for at vi fik, men undervejs var det enormt – ja faktisk det mest, grænseoverskridende jeg nogensinde har prøvet.

Både Andreas og jeg brugte mange kræfter på at holde hinanden oppe og fokusere på de positive ting, mens vi stod der midt i et køkken, der lignede noget fra under krigen, og hvor kniven der skar grøntsager lige var blevet brugt ude i haven. Sæbe eksisterede ikke i huset, og det på trods af at vi levede nærmest udendørs med dyr, støv og snavs alle steder.


Men på trods af de episoder hvor vi lige skulle holde op i os selv, så var det en helt vildt fantastisk oplevelse, at komme ind hos en lokal vietnamesisk familie og opleve deres dagligdag på tætteste hånd. Vi blev ved med at sige til hinanden: “for dem er det her dagligdag” og jeg tror virkelig at den oplevelse, fik os begge to til at se hvor godt vi har det der hjemme.

Vi var så heldige, at den her familie inviterede os indenfor, og lod os se hvordan deres liv og dagligdag var. Vi nåede både at nyde den smukke natur, da vi mellem majsmarker, frugttræer, høns, køer og hunde lå i hver vores hængekøje og nød formiddagssolen. Bagefter blev vi taget med rundt på grunden og fik lov til at smage de friske frugter, som vi plukkede direkte fra træerne. Haven bød på alle de eksotiske og lækre ting vi normalt køber i Netto, måske uden at overveje hvor det egentligt kommer fra. Der var både lime, passionsfrugt, pomelo, melon, kokos og frugter vi aldrig havde set før.

Efter frokosten kørte vi rundt på øen på cykel og oplevede lokalsamfundet. Vi cyklede mellem floder, palmer og rismarker. Aldrig har jeg set så smuk natur! Da vi vendte tilbage til vores hjem, trængte vi for alvor til et bad, men efter et kig på den grumsede flod var der ikke nogen af os der havde lyst til at hoppe i. Det ville i hvertfald ikke få os til at blive mere rene.


Om aftenen skulle vi hjælpe med at lave middag. Den stod på et væld at forskellige lokale retter og vi lærte bl.a. at lave forårsruller fra bunden, og stege dem i olie. Det var virkelig sjovt. – og ret fantastisk at vide at alle råvarerne var så friske, som man overhovedet kan få dem. De kom direkte fra haven.

Kvinden i huset var “berømt” for sine rispapir, som hun solgte til hele øen. Hun viste os, hvordan hun lavede dem fra bunden og lod dem tørre i solen. Det kommer vi helt sikkert til at tænke på, når vi selv sidder der hjemme igen og ruller vores friske rispapirsruller.

Det var en helt fantastisk oplevelse, der virkelig fik rykket til mine grænser, men som for altid også vil stå tilbage som et helt unikt minde.

Comments


bottom of page