top of page

JUL I VIETNAM – DEN FØRSTE JUL UDEN MIN FAMILIE

Juleaften uden min familie. Havde du spurgt mig for et år siden, så havde jeg svoret at denne dag aldrig ville komme. Jeg er den største jule-elsker og et endnu større familiemenneske, så bare tanken om en juleaften uden familien gør ondt i maven! Alligevel – så er det sådan en juleaften jeg har i år.

Mens hele min store familie sidder samlet omkring bordet til god julemad, danser om træet og pakker gaver op, ligger jeg på den anden side af jorden og falder i søvn. Det gode ved tidsforskellen er selvfølgelig, at jeg forhåbenligt kan sove mig fra de timer, hvor de andre sidder og hygger, og hvor jeg ville give virkelig meget for at være i blandt dem.

Selvom jeg synes, at det er særlig hårdt at undvære min familie i dag, så gør jeg naturligvis mit bedste for, at min juleaften skal blive så god som muligt. Jeg er glad for, at jeg er sammen med Andreas. Vi plejer at holde jul hver for sig, med hver vores familie, så årets bonus må være, at han er ved min side – omend det er en meget anderledes jul i år.

Vi har startet dagen med en god træning og et par timer ved poolen, og nu sidder vi og venter på, at Andreas far lander i Ho Chi Minh City inden så længe. Sammen har vi tre booket bord på en dansk restaurant, der servere julemad. Så lidt jul bliver det forhåbenligt alligevel.

Jeg tror, at jeg er nødt til at glemme, at det er juleaften. Jeg må simpelthen glemme, at i dag er en af mine absolutte favoritdage på året, og i stedet betragte det som en helt almindelig dag i Vietnam, der bare bliver ekstra hyggelig! Sådan tror jeg, at jeg kommer gladest gennem dagen – og så må jeg tænke på, at en del af min familie snart er på vej her ud!

I morgen er der købt ind til det store julebord, så vi kan lave en nogenlunde ‘normal’ dansk julefrokost, og så skal der naturligvis også spilles om pakker. Jeg er slet ikke i tvivl om, at vi får det mega hyggeligt – men helt jul bliver det altså ikke hos mig i år.

Jeg håber, at I vil nyde juleaften med jeres familie helt vildt, og at I får de mest fantastiske juledage! Knus fra en som helst sikkert er hjemme hos familien til jul næste år!

English: Christmas Eve without my family. If you have asked me a year ago, I would have sworn that this day would never come. I’m the biggest Christmas lover and an even bigger family person, so just the idea of a Christmas Eve without my family hurts! Unfortunately – that’s how my Christmas eve will be this year.

While my whole family is gathered around the table enjoying the Christmas food, dancing around the Christmas tree and open all the presents, I’m located on the other side of the world and about to fall asleep. The good thing about the time difference is that I hopefully get to sleep away from the hours where the rest og my family is celebrating Christmas, and where I would give a lot to be with them.

Although I really miss my family today, I do of course try my best to enjoy Christmas Eve. I’m glad I’m here with Andreas. We usually don’t celebrate Christmas together so the year’s bonus must be that he’s by my side – although it’s a very different Christmas this year.

We have started the day with a good workout and a couple of hours by the pool, and now we are waiting for Andreas’s father to arrive in Ho Chi Minh City. Together we have booked a table at a Danish restaurant serving Christmas food. So hopefully we also get a little bit of a Christmas feeling.

I think I have to forget that it’s Christmas Eve. I simply have to forget that today is one of my absolute favourite days of the year, and instead consider it an ordinary day in Vietnam that just gets to be extra nice! That’s how I think I’ll be most happy doing the day – and then I have to remind my self that a part of my family is soon here to visit me.

For tomorrow we have bought some different “kind of” Danish food, so we can have a almost traditional Christmas lunch, and of course there will also be games about packages. I have no doubt that we will have a nice time.

I hope you will enjoy Christmas Eve with your family and that you will have the most amazing Christmas days! Hugs from someone who most certainly will be home for Christmas next year!


bottom of page