top of page

KOM DU IKKE IND PÅ DRØMMESTUDIET? – UDNYT DIN NYE CHANCE.
Håbefuld er du gået gennem sommeren og med både glæde og nervøsitet ventet på svar fra dit drømmestudie. Glæde har fyldt kroppen, fordi det er fedt overhovedet at have et drømmestudie, og en drøm om noget man gerne vil med sit liv – og nervøsitet, fordi det nu lå i hænderne på andre at afgøre, om drømmen skulle briste eller bære.

Desværre er der som bekendt ikke plads til alle på alle studier, og måske er du en af dem, der ikke blev lukket ind til festen i denne omgang. It sucks! Jeg har selv været der, så jeg kender alt for godt følelsen. Med hele to mislykkedes forsøg på at komme ind på Journalisthøjskolen i Århus og ét mislykkedes forsøg på journalistisk i Odense, har jeg væltet rundt i fortvivlelse og haft brug for min andel af tudekiks.

Heldigvis er jeg på den anden side i dag. Tredjegang var lykkens gang i Århus, og I Odense trak de mig heldigvis kun gennem optagelsesprøven to gange, før det lykkedes mig at få en af de eftertragtede pladser. I dag er jeg glad for, at jeg ikke kom ind i første forsøg, for selvom det har givet mig nogle mentale mavepustere undervejs, så har jeg lært at kæmpe for det jeg vil.

Jeg nægtede at tage et nej for et nej, og i stedet for at tage et “almindeligt” sabbatår og rejse jorden rundt eller vælge et andet tilfældigt studie fordi SU og beskæftigelse er godt, så satte jeg alle sejl og hele min opsparing ind på, at blive dygtigere til de discipliner, de tester til optagelsesprøven på journalistuddannelserne. Jeg vælger at tro på, at de ting jeg lærte dengang var medvirkende til, at jeg i år kunne afslutte min uddannelse med et 12-tal.

Jeg ved godt, at alle studier ikke er med optagelsesprøve, og at det kan være svært at gøre ret meget ved et karaktersnit, der blev fastlåst samme sekund studenterhuen blev trukket ned om ørene. Alligevel synes jeg, at det er vigtigt at holde fast i sin drøm. Måske var drømmestudiet den letteste vej, men hvad betyder det, hvis den svære vej også er sjov?

Nogle af mine bedste veninder er piger, jeg mødte, da jeg tog på højskole for at forberede mig til min optagelsesprøve, og da jeg endelig kom ind på studiet og skulle i praktik, fik jeg min drømmepraktikplads på baggrund af nogle af de ting, som jeg havde lavet, mens jeg ventede på at komme ind på studiet. Intet er så skidt at det ikke er godt for noget.

Derfor skal du heller ikke give op. Du må tænke i alternative veje og lede efter nye måder at gøre tingene på – og hvis du drømmer om at blive læge, jurist eller noget andet, der kræver én særlig uddannelse, men dit snit ikke er højt nok, så tjek allerede nu, hvad dit drømmestudie ligger vægt på, når de skal vælge kandidater fra kvote 2 – og brug så det næste år på at udvikle dig, så du kan skrive den vildeste ansøgning.

Tro på dig selv og tag nogle chancer. Hvornår får du igen et helt år du kan bruge til lige det du vil? Formegentlig aldrig. Så brug tiden klogt – og sjovt! 🙂

// Josephine

Follow my blog: Facebook here Bloglovin here Instagram here Snapchat: Jhelbrandt

Comments


bottom of page