top of page

LÆSERNES TIPS OG TRICKS TIL ET SUNDT LIV..

I torsdags skrev jeg lidt om min nye livsstilsændringer og mål og ambitioner for januar. Samtidig spurgte jeg mine kærer læsere om de ikke ville dele deres gode råd, tips og tricks med mig og resten af jer. Jeg har simpelthen fået så mange søde mails med gode opskrifter, træningsformer, historier om hvordan I har tabt jer og meget mere. Jeg har udvalgt 10 historier, som jeg vil smide op her på bloggen. De første fem får i her

Bliv endelig ved med at sende mig jeres gode tips og tricks. Så kan det være det er din mail der ender her på bloggen.

TIP NR. 1 – Fra Lotte A. ShapeUp


Jeg har fundet en rigtig god app, som jeg lige vil dele med dig

Den hedder “ShapeUp” og er et værktøj, der regner ud hvor mange kalorier du må spise, alt efter hvor meget du vil tabe dig. Samtidig skal du hver dag taste ind hvad du spiser og hvor meget du træner. Den er super god, og dejlig nem at bruge! Et stort plus er, at hvis der er en madvare som ikke er i programmet, så kan man scanne produktet og så viser app’n kalorierne osv. Jeg har tabt mig 0,8 kg på 5 dage, så det virker virkelig! :)

TIP NR. 2 – Fra Julie L.  Sats på de indre motivationsfaktorer


Motivation er alfa og omega, når det gælder træning. Desværre vælger de fleste af os at snøre løbeskoene på grund af ydre motivationsfaktorer, som at se godt ud, undgå sygdom og vige uden om den dårlige samvittighed. Men ifølge sportspsykologer er disse faktorer de svageste, når det gælder om at få os til at blive ved med at dyrke motion.

I stedet skal vi satse på indre motivationsfaktorer, fx have det sjovt, at nyde tid for sig selv eller at føle, man har opnået noget ved at gennemføre et løb eller en tenniskamp. Så har man simpelthen lettere ved at fastholde motivationen.

Et af problemerne med ydre motivationsfaktorer er, at de er langsigtede – man bliver ikke tynd efter én løbetur, det kræver længere tid. Indre motivation giver derimod hurtig belønning. Man får følelsen af at opnå noget og have det sjovt her og nu.

– Jeg vil gerne tabe mig. Tænk i stedet: “Jeg vil gerne gennemføre” (Fx. en løbetur) – Jeg vil ikke blive syg. Tænk i stedet “Jeg vil lave noget sjovt og nyde træningen” – Jeg vil købe 5 km på 20 min. Tænk i stedet: “Jeg vil løbe i 20 minutter” 

TIP NR. 3 – Fra Carolina S. Spis aldrig efter klokken 20.00


Jeg spiser aldrig mad efter klokken 20.00. For det første fordi at min krop ikke forbrænder lige så meget når jeg sover, og jeg vil derfor gerne nå at få maden forbrændt inden jeg lægger mig til at sove, så maden ikke i stedet sætter sig som fedt. Derudover så plejer det ikke at være sunde ting jeg får lyst til at spise når klokken har passeret 20 og der er gode serier i fjernsynet. Med reglen om ingen mad efter klokken 20, undgår jeg dumme fjernsyns-kalorier. TIP NR. 4 – Fra Kirstine J. Drik vand inden hvert måltid


Husk at drikke et stort glas vand inden hvert måltid. Vand er for det første super vigtigt – og så får du en hurtigere fornemmelse af mæthed, og kommer derfor ikke “til” at spise for meget! Har fungeret rigtig godt for mig 😉

TIP NR. 5 – Fra Pernille B. Kombiner socialliv og træning


Jeg er rigtig god til at prioritere at se mine veninder i en tralv hverdag. Jeg var derimod ikke ret god til at prioritere min træning, derfor begyndte jeg at spørge mine veninder, om vi skulle mødes i træningcenteret, i stedet for på en cafe. Nu træner jeg tre gange om ugen, med forskellige veninder og plejer derved både mit socialliv og min træning. Det er blevet meget sjovere at træne og at andre nu følger min udvikling i træningscenteret gør også at motivationen hele tiden er i top.

// Josephine

Comments


bottom of page