top of page

LYKKEN ER: NÅR SØNDAG OG MANDAG ER ENS

I Danmark ELSKEDE jeg søndage. Ugens sidste dag var for mig lig med ren afslapning og ingen forpligtelser. Det var en dag, hvor jeg kunne sætte alt andet på pause og gøre lige præcis, hvad jeg havde lyst til. Efter jeg er flyttet til Vietnam, har mit forhold til søndage ændret sig – jeg elsker stadig søndage, men ikke mere end jeg elsker mandag.

Efter vi er flyttet til Ho Chi Minh City, har jeg lagt min hverdag og mit arbejde om, så det nu kun drejer sig om freelance journalistisk og min blog. Det betyder, at der ikke længere er faste arbejdstider, og at jeg nu kun møder de deadlines jeg selv har sat op. Den frihed betyder, at jeg nu selv bestemmer, om jeg vil arbejde morgen, middag eller aften og hvilke dage på ugen.

Selvom jeg er fuldstændig pjattet med varmen, palmerne og maden, så er den frihed noget af det jeg nyder mest, ved at være flyttet til Vietnam. Nuvel jeg tjener heller i ikke det samme, som jeg gjorde i Danmark – alting har en pris, men jeg nyder altså helt vildt, at hverdag er lystbetonet og at jeg laver lige præcis dét som jeg har lyst til.

I virkeligheden var det jo også planen med at tage her ud – at vi skulle have en periode i vores liv, hvor kalenderen og uret ikke var styret af forpligtelser, men i stedet af lyst.

Vi startede med at holde ferie, men heldigvis – og som forventet – vendte min lyst til at arbejde hurtigt tilbage, og nu nyder jeg (næsten) hver en arbejdstime. Det er en meget federe følelse, end at knokle fordi man er tvunget eller forpligtet til det.

Anyway er min pointe vel egentligt, at det er vigtigt at forme sin hverdag, så den er fyldt med ting man elsker. I den periode i mit liv hvor jeg tjente aller flest penge, var jeg virkelig træt af mit arbejde – og siden dengang har jeg svoret, at jeg aldrig skal have sådan en hverdag igen. Det drænede mig fuldstændig fra energi, og det var sjældent at jeg så frem til at gå på arbejde. Livet er for kort til den slags.

Selvfølgelig er der sure opgaver og forpligtelser i livet, men en af de forpligtelser, mener jeg, er at skabe en god, spændende og positiv hverdag for sig selv.

// Josephine

Følg min blog: Facebook her Bloglovin her Instagram her Snapchat: Jhelbrandt

Comments


bottom of page