top of page

MISS QUEEN OF SCANDINAVIA 2013 – MØD VINDERNE // KIRSTINE RICHTER – WORLD MISS UNIVERSITY DENMARK 20

I sidste uge kunne du læse om Line, der skal repræsentere Danmark ved Miss Tourism Queen Of The Year i Kina her i efteråret. Line var en af de fire vindere, der i august vandt Queen Of Scandinavia 2013. (Læs Lines historie – klik her) En anden af de fire vindere er Kirstine Richter. Hun blev kåret som World Miss University – Denmark 2013, og i december rejser hun til Korea for at repræsentere Danmark ved den internationale finale. Sidste år vandt Danmark hele den internationale konkurrence da Mia Hasanagic hev sejren hjem. Nu bliver det Kirstines opgave at sikre, at titlen fortsat bliver på danske hænder. Jeg har stillet hende et par spørgsmål, som hun svarer på her. Sidder du inden med et spørgsmål til Kirstine, eller en af de andre vindere, så smid det i en kommentar eller mail til det Josephine@helbrandt.dk

947101_10151628384884887_2104591873_n

– Hvem er du? Mit fulde navn er Kirstine Jacobsen Richter Hansen. Jeg er lige fyldt 20 år her i juli, og så bor og studerer jeg i Aarhus. Jeg er i gang med min bachelor i Medievidenskab og skal til at starte på 3. semester. Jeg er født og opvokset på Læsø, som ligger i Nordjylland.

– Hvilke tanker gjorde du dig da du meldte dig til casting på Queen Of Scandinavia? Jeg blev opfordret til at stille op til casting, og skal jeg være ærlig, min første tanke “no way in hell”. Det der med skønhedskonkurrencer, det var bare ikke lige mig. Men efter at have snakket med min mor og min søster blev jeg meget hurtigt klar over, hvor meget mine fordomme har indflydelse på min tilbageholdenhed overfor ting, som måske kan føre noget ret så fantastisk med sig . Så Selvfølgelig skulle jeg til casting, it ain’t never hurt nobody! Jeg blev faktisk så klar på det, at jeg tog helt til Herning for at komme til casting, da jeg ikke kunne den dag der var casting i Aarhus.

– Hvordan oplevede du de tre dage I København som finale strakte sig over? Først og fremmest havde jeg slet ikke regnet med, at jeg kom videre. Så da Josephine ringede og fortalte at jeg var en af de 20 finalister, var jeg meget overrasket. Jeg mødte op på First Hotel Copenhagen, 10 minutter forsinket fordi jeg er jyde, og på ingen måde kan finde rundt i København. Jeg kom ind i et lokale fyldt med smukke piger. Jeg anede på dette tidspunkt intet om, hvem pigerne var og hvad der skulle ske de næste tre dage. Men allerede den første dag blev jeg klar over, hvor søde og dejlige de andre piger var. Der sker bare et eller andet, når man deler den spænding og nervøsitet der er omkring hele forløbet. Derudover skulle vi jo lave en del “praktiske” ting. Styling, fitting, photoshoot og catwalk-træning. Jeg var sikker på, at jeg aldrig ville komme til at kunne gå på den catwalk. Derudover skulle vi ikke bare gå -vi skulle gå med attitude og selvsikkerhed. Der skulle i den grad gøres op med janteloven, og vi blev hele tiden mindet om, at når vi gik på catwalken, skulle vi gøre det med den overbevisning, at vi var bedre end alle de andre. Det var noget af det sværeste. Og de første timer følte jeg, at det slet ikke var mig at være med til sådan noget. Men der kommer et tidspunkt, det tidspunkt hvor alle ligesom giver slip, og bare gør hvad de bliver bedt om. Når det tidspunkt indtræffer, og alle er enige om, at det er det der skal til, så begynder man at kæmpe for at gøre det godt nok -og kæmpe for at vise, at man har det der skal til. Og samtidig bliver det pludselig sjovt! Efter første dag, var jeg mere klar på virkelig at gøre en indsats for at vinde, end jeg nogensinde havde forestillet mig. Styling og photoshoot var ligesom man ser det i fjernsynet. Der kom stylister for at lave hår og makeup, og derefter skulle vi udenfor i blæst og kulde og stå foran kameraet. Fotografen Flemming Eiberg var tålmodig og kanon dygtig , og gjorde hele oplevelsen som desuden var min første gang, meget behagelig og indbydende. Jeg kunne gøre det hver dag! De efterfølgende dage var mest catwalk-træning og koreografi. Vi var blevet en lille familie, og vi nød hinandens selskab. Finaledagen var nok det, jeg vil kalde ubeskrivelig. For jeg tror ærligt talt ikke, at jeg kan beskrive hvordan den var. I hvert fald ikke de følelser jeg havde. Da gæsterne begyndte at komme, gik det pludselig op for os alle, at de kom for at se OS. At gå på catwalken var fantastisk, og jeg begyndte at forstå hvorfor de tidligere deltagere og vindere, som var med i løbet af dagene, var misundelige over at vi skulle gå og “shine” – jeg glæder mig allerede til næste gang!

– Hvilke tanker gik der igennem de hoved lige da du fik besked om at du havde vundet? Det kan jeg ikke huske. Jeg kan bare huske en glæde og lettelse der strømmede gennem kroppen. Det var først senere, da vi kom på Zen til afterpartyet, hvor jeg mødtes med mine veninder og min kæreste, at det virkelig gik op for mig. At se deres begejstring og glæde gjorde hele oplevelsen endnu vildere. Det var det hele værd.

– Hvad håber du at din sejr kan fører med sig? Jeg håber, at jeg kommer til at opleve en hel masse, både selv og sammen med de andre Miss’er. Jeg håber, at jeg kommer til at lave mere af det samme, og at det giver nogle muligheder for at vise, at man godt kan se godt ud, og stadig have et godt hovede. At mine fordomme om skønhedskonkurrencer nu er slået helt til jorden gør også, at jeg virkelig glæder mig til at komme til Korea og vise hvad Danmark har at byde på (endnu engang).

– Er du begyndt at forberede dig til den internationale konkurrence? Helt ærligt, så spiste jeg junk i en uge efter finalen – og jeg nød det. Jeg drak masser af alkohol (også i hverdagene) og spiste lige hvad jeg havde lyst til. Min aftensmadbestod af Mars-is og nachos. Men nu er det også slut. Jeg har fået træner og kostvejleder og skal starte på et hårdt program. Jeg elsker at træne og spise sundt, så det har kun været fordi jeg “kunne”, at jeg har spist som jeg har, her den sidste uges tid. Derudover glæder jeg mig til at se Josephines håndbog om internationale skønhedskonkurrencer og høre fra den tidligere vinder af World Miss University -som jeg naturligvis regner med, kan give mig en masse indsigt i det hele, og måske nogle små tip.


1231658_525751777497576_50225535_n

– Hvad er dine forventninger til den internationale konkurrence? Lige nu har jeg ingen forventninger. Jeg regner med, at det bliver utrolig hårdt arbejde, men jeg regner også med at komme til at møde en masse søde pige og opleve et fantastisk land.

– Hvordan har dine venner og familie reageret på din sejr? De har været de mest fantastiske personer, og jeg kunne ikke drømme om at have dejligere personer i mit liv. Jeg har virkelig følt så meget kærlighed og stolthed, og jeg har flere gange fældet en tåre, fordi det simpelthen har rørt mig så meget, at jeg har så mange der støtter op om mig og er så stolte af mig. At se mine veninders lykkelige ansigtsudtryk blandt publikum var den vildeste oplevelse. Og min familie med de største smil, fuldstændig overvældede -det har jeg aldrig oplevet før. Det var som om at det hele eskalerede i en stor lykke-rus og jeg tror helt ærligt, at det er den bedste følelse jeg nogensinde har følt.

– Hvad skal vi ellers vide om dig? Jeg kan bedst lide, ikke at tage tingene så tungt. Dermed ikke sagt, at jeg altid selv efterlever dette. Det er vigtigt at tænke på, at vi kun lever en gang – selvom det lyder som en kliché. Men lad være med at dvæle ved marginalerne. Sørg for at få noget ud af livet, og sørg for at være positiv. Dit smil kan måske redde en andens dag.


1236763_525764680829619_949907311_n

// Kirstine

Comments


bottom of page