top of page

OM 25 ÅRS KRISE OG FØDSELSDAG PÅ EN HELT NY MÅDE
I dag er dagen jeg har frygtet længe – i flere år faktisk, og som jeg altid har ønsket længere væk, end den egentlig var. Misforstå mig ikke, det er ikke fordi, at jeg ikke ELSKER at have fødselsdag. Du finder næppe nogen, der er mere begejstret for fødselsdage end mig – men lige præcis i år, har jeg det lidt svært med det. Jeg fylder nemlig 25 år.

For nogen er 25 ingen alder, men for mig har det i mange år været datoen for skiftet fra glat hud til de første rynker, fra ubekymret party-pige, til et liv med flere svære, seriøse og afgørende beslutninger. Hvorfor har jeg det sådan med de 25 år? Måske fordi, at jeg som yngre havde nogle veninder, der var lidt ældre end mig, og da de fyldte 25 kunne jeg tydeligt se det på jeres hud. De virkede altid til at have flere bekymringer end mig, og når vi gik i byen var de altid de ældste – og det er ikke sjovt at være de ældste damer i byen – det er det bare ikke. Jeg elskede mine veninder dengang som nu, men lige så gammel som dem, det havde jeg bare ikke lyst til at blive. (OK alternativet er værre, men forstå mig ret.)

Hvordan er det så at slå øjnene op til sin 25 års fødselsdag? Jeg må indrømme, at jeg stadig synes, at 25 år er mærkeligt og tanken om 26, 27 og 28 er heller ikke fortryllende. Jeg har haft det så sindssygt sjovt de første år i mine tyvere, og det er nok egentlig det jeg har det stramt med – at den tid ikke kommer tilbage. Jeg kunne virkelig godt tage de år en til gang, med alt hvad det indebærer. Når det så er sagt, så er jeg også lykkelig for det sted, hvor jeg er i mit liv lige nu, og jeg kan slet ikke forestille mig noget, der kunne være bedre. Jeg glæder mig til de næste år, og jeg føler, at jeg har rigtig mange spændende projekter og oplevelser forude.

Derfor har jeg trods alt besluttet mig for at læne mig tilbage og nyde min 25 års fødselsdag i dag. Det er første gang, at jeg ikke er i Danmark og sammen med min mor på min fødselsdag. Hun har altid været så sød at lave en overraskelse til mig og fundet på noget særligt vi skulle på min årsdag. Derfor er det virkelig mærkeligt, at hun er så langt væk i dag. Andreas har sagt han vil forsøge at gøre kunsten efter – så jeg er helt sikker på, at i dag nok skal blive fantastisk alligevel.

Jeg håber, at I også får fortryllende dag!

// Josephine

Følg min blog: Facebook her Bloglovin her Instagram her Snapchat: Jhelbrandt

Comentários


bottom of page