top of page

OM AT VISE SIN KÆRLIGHED OFFENTLIGT
Det er ved at være en uge siden, at jeg oplevede skulende øjne, forbløffede udtryk og hovedrysten på nærmeste hold. Hvorfor folk reagerede så kraftigt på mig, tog det mig alligevel nogle timer at finde ud af.

Andreas og jeg var taget en forlænget weekend til Malaysias hovedstad Kuala Lumpur, og selvom det kun er to times flyvning fra Ho Chi Min City i Vietnam, hvor vi bor i dag, så skal jeg lige love for, at forskellen er stor. Når jeg besøger nye byer, elsker jeg at opleve dem til fods, og det gjorde sig også gældende da vi besøge Kuala Lumpur. Med et par gode sko og en vandflaske i hånden begik vi os ud på lange gåture i varmen, og ind i mellem, når vi stoppede op for at se på en af byens mange smukke bygninger eller få en tår vand, fik jeg enten et lille kram eller gav måske Andreas et kys.

Vi snakker et kram, hvor jeg lige røg ind under den ene armhule og tantekys – ikke sådan et med tungen, der varer flere minutter, ser alt for overdrevet ud og som gør andre omkring utilpasse. Et helt almindeligt kys, nogle gange endda bare på kinden. For mig er det, det mest naturlige i verden – og jeg synes bestemt at det hører hjemme på weekendture hvor man finder ro og tid til hinanden, noget der nogle gange godt kan være begrænset af en travl hverdag. Derfor blev jeg også jævnt irriteret, da det gik op for mig, at det var selv samme kærtegn, der fik vores medpassagere i metroen og forbipasende på gaden til at se så undrende på os.

Jeg ved ikke hvorfor, men pludselig blev det et ret stort issue for mig. Måske var det fordi, at det kom bag på mig. Jeg skulle hele tiden tænke over, om vi nu stødte nogen ved at holde i hånden, og vi følte os nærmest kriminelle, når vi en sjælden gang vurderede, at vi var uden for andres synsvinkel, og derfor hurtigt godt kunne give hinanden et kys med trutmund.

Jeg går totalt ind for, at man skal respektere de love, normer og skikke, der er i det land man besøger, men hold op hvor jeg synes, at det er åndsvagt, at man skal føle sig som en skurk fordi man giver sin kæreste et kram på åben gade.

Eller er det bare mig? Jeg har aldrig selv oplevet at nogen har overtrådt mine grænser, med kærtegn i det offentgligerum. Måske er det derfor, at jeg ikke forstår hvorfor nogen har det sådan?

Følg min blog: Facebook her Bloglovin her Instagram her Snapchat: Jhelbrandt

Comments


bottom of page