top of page

PÅ SPA OPHOLD I VARBERG, SVERIGE


Lige siden jeg fyldte 13 år, har min mor og jeg hvert år været på “spa-tur” sammen. Det betyder, at vi efterhånden har besøgt de fleste af de spa-hoteller, der er værd at besøge i Danmark og det sydlige Sverige. I år ville vi gerne prøve noget nyt og efter et par timer på nettet, faldt jeg over ‘Varbergs Stadshotell & Asia Spa. Anmeldelserne roste stedet til skyerne, og derfor besluttede vi os for at prøve det. OG HOLD NU OP!

For det første er hotellet fra 1902 simpelthen så hyggeligt. Det emmer af royal- og samtidig hjemlig hygge og serviceniveauet er i top. Vi fik et dejligt stort og rummeligt værelse med udsigt udover byens centrale plads, og kun få skridt fra indgangen til spaen. Og ja.. Deres spa – den er et stykke for sig. Modsat de fleste skandinaviske spahoteller, så har Varberg Stadshotell besluttet at lade deres spa være inspireret af asien, og ikke i typisk nordisk stil. Jeg er helt vild med det! Indretningen er fuldstændig gennemført og spa-afdelingen er fyldt med alle mulige spændende rum, der både byder på våde og tørre oplevelser, der alle sammen giver anledning til total afslapning. Jeg var særligt vild med deres varme bassin, hvor man sidder foran store åbne vinduer og kigger udover byen eller en klar stjernehimmel.

Hotellet er forholdvist stort og det betyder, at selvom der var næsten fuldt booket, da vi besøgte hotellet, så oplevede vi det på intet tidspunkt som crowded. Det er sindssygt godt indrettet til at rumme mange mennesker, uden man får oplevelsen af, at der er mange. Det gælder både på restauranten, på hotellet i almindelighed og i deres skønne spa. Da min mor jeg en aften gik på opdagelse rundt på hotellet, fandt vi en stue med fire vildt fantastiske massagestole, og her kunne vi så ellers sidde i fred og ro og nyde en god omgang massage. Det var helt perfekt.

I hotellets restaurant er der virkelig også fint, og det enormt søde personale, får en til at føle sig rigtig godt tilpas – og rigtig godt behandlet. Deres morgenmadsbuffet har virkelig det hele og er meget lækkert, men også til frokost og aftensmad kan man tage plads i den hyggelig restaurant og nyde et måltid.

Når jeg har været på spaoptold i Sverige, har jeg ofte oplevet at spa-hotellerne ligger i nogle meget øde områder eller i byer, hvor der ingen ting sker. Det er ikke tilfældet med Varberg. Det er virkelig en hyggelig by, hvor man både kan shoppe mainstream brands, men også kan gå på jagt blandt alle de små lokale forretninger. Om lørdagen er der marked på byens centrale plads, og trænger man til en bid mad udenfor hotellet, så er der også masser af muligheder.

Varbergs Stadshotell er helt sikkert et sted, jeg gerne vil tilbage til – og deres spa slår mig klart som den mest unikke – og en af de bedste, jeg har oplevet. Helt klart et besøg værd!

Comments


bottom of page