top of page

SÅDAN GIK MINE FIRE DAGE SOM VEGETAR
I sidste uge havde jeg fire dage, hvor jeg besluttede mig for at leve som vegetar. Ikke af politiske eller miljøvenlige årsager, mere fordi jeg trængte til en form for udrensning, lidt ny energi og en lettere fornemmelse i kroppen. Sidste gang jeg havde fire kød-fri dage, var det netop de tre ting jeg følte, at vegetarlivet gav mig.

Hvordan er det så gået den her gang? Lad mig starte med at sige, at jeg aldrig bliver fuldtidsvegetar. Jeg er simplethen alt for pjattet med bacon, bolognese og store røde oksebøffer. Når det så er sagt, så er der rigtig mange positive ting, ved at spise vegetarisk. Jeg oplever ret ofte at følge mig oppustet, men den fornemmelse forsvinder, når jeg kun spiser grønt og så får jeg meget mere energi.

Det kan sagtens hænge sammen med, at jeg generelt spiser meget sundere, når jeg i en kort periode beslutter mig for at være vegetar. For mig hænger de fire dage nemlig også sammen med, at jeg ønsker at give mig selv et sundt boost og derfor bliver kebab ikke bare byttet ud med falaffel ligesom pizza med pepperoni ikke bare bliver byttet ud med kartoffel. Nej de usunde ting går jeg mere eller mindre helt uden om og så får jeg mange flere salater og grøntsager, når jeg kaster mig ud i sådan et projekt.

Uanset hvad så kan jeg virkelig anbefale, at tage et par dage som vegetar. Hvis sidegevinsten er at man spiser sundere, så er det bare en bonus. Jeg synes i hvert fald, at de fire dage har fungeret rigtig godt for mig og givet mig alt det jeg håbede på. Jeg overvejer faktisk at indføre fire kødfri dage hver måned. Det har jeg nok uanset hvad, men jeg får det rigtig godt af at have fire sammenhængende dage som vegetar. Så det vil jeg prøve, at gøre noget oftere.

English: Last week I had four days as a vegetarian. Not for political or environmental reasons, but because I needed some sort of cleansing, some new energy and a lighter feeling in my body. Last time I had four meat-free days that was exactly what I gained from it the vegetarian lifestyle.

Let me start by saying that I will never be full-time vegetarian. I can’t imagine a life without bacon, lamb or a big red steak. Having said that, there are many positive things by eating vegetarian. I often feel bloated, but the feeling disappears when I only eat greens and I get a lot more energy.

But I also have to say that I generally eat much healthier when I decide for a short time of vegetarian lifestyle. The point is to give my body a healthy boost so my vegetarian days, I don’t just swap kebab with falafel or pizza pepperoni with pizza potato, but instead I eat a lot more greens and salads.

Anyway, I really recommend taking a few days as a vegetarian. If the side benefit is that you eat healthier then it’s just a bonus. I think, at least, that the four days worked really well for me and gave me everything I hoped for. I am actually considering introducing four meatless days each month. I probably do that anyway, but to have them in a row makes more sense to me.


Comments


bottom of page