top of page

SÅDAN GIK MINE FIRE DAGE SOM VEGETAR


vega1

Følg min blog via Bloglovin’ her

Hamrende kedeligt, uden smag og alt for ensartet. Sådan var mine tanker, når snakken faldt på vegetarmad. Indtil i sidste uge kunne jeg slet ikke forestille mig, at jeg var en af dem, der skulle falde for “det veganske-køkken,” og ej heller havde jeg troet, at en ugentlig kødfri-dag skulle komme på tale i mit hjem. Nu har jeg ændret mening. Ikke på den måde at jeg er blevet full on vegetar, det kommer aldrig til at ske, jeg er simpelthen for glad for kød, men nu har jeg på egen krop fået at føle, hvor dejligt det kan være med at par dage som veganer.

Derfor ville jeg prøve fire dage som vegetar Da jeg kom hjem fra en fantastisk ferie i Cannes med masser af vin, is og lækker mad besluttede jeg mig for at spise lidt sundere i de efterfølgende dage. Pludselig var der gået 1,5 dag som vegetar, og da jeg på dag nummer to sad på en cafe og skulle bestille fra menukortet, gik det pludselig op for mig, at hvis jeg valgte en salat, ville det være to dage som vegetar. Da jeg vågnede på tredjedagen, havde jeg en ny mængde energi og følte mig anderledes let i kroppen. Derfor besluttede jeg mig for at nuppe to dage mere, og de fire dage som vegetar var virkelig en positiv oplevelse.

Det gav en fantastisk let følelse i kroppen Jeg følte mig på intet tidspunkt tung, proppet eller oppustet som jeg nogle gange gør, hvis jeg har spist en bøf, en pastaret eller mexikansk med kylling. Tvært imod fik jeg en fantastisk let følelse i kroppen. Jeg følte mig let, fik fornyet energi, sov meget bedre og oplevede på intet tidspunkt den der tunge følelse af at være for mæt. Det var virkelig en fed oplevelse. Jeg fik udfordret mig selv og udvidet min horisont i køkkenet, og det var super fedt at give min krop et par fridage fra de madvare, der kan være ekstra hårde at fordærve.

På to dage tabte jeg mig næsten 2 kg. Ikke i fedt og ikke den slags kilo der forsvinder fra sidebenene nuvel, men det siger alligevel noget om, at man får renset ud, når kosten pludselig kun er vegansk.

Ikke bare bønne og broccoli De første par dage fandt jeg selv på nogle lækre salater, men på dag nummer tre manglede jeg inspiration og gad ikke kun at spise salat. Bogen ‘Vegansk Velvære’ af Mia Sommer kom mig til undsætning. Jeg var slet ikke klar over hvor mange af de ting, som jeg spiser normalt, der egentlig kan laves som vegetar-retter, og det var slet ikke svært at lave. Andreas og jeg fik noget virkelig lækker og anderledes mad end vi plejer i de dage, og flere af tingene skal jeg helt klart lave igen.

Den lette følelse i kroppen, at jeg fik meget mere energi og ønsket om at gøre noget godt for mig selv og min krop, har gjort at jeg nu har besluttet mig for, at indføre fire vegetardage om måneden. Det skal ikke komme andre til last, så jeg planlægger dem efter hvornår jeg ikke skal til middag hos andre, og så vil jeg nyde de mange nye opskrifter, som ligger og venter på at jeg tager dem i brug!

:-)

// Josephine

Husk at følg min blog via Bloglovin’ her. Instagram: Josephinehelbrandt Snapchat: jhelbrandt

Comments


bottom of page