top of page

Sådan undgår du vintertræthed


.. Et af mine helt store problemer med vinteren er, at jeg simpelthen bliver så træt, og energiforladt. Når de mørke måneder har taget over, kan det ofte være en kamp at komme igennem dagen uden gab og trætte øjenlåg.

Heldigvis fandt jeg, for et par år siden, et middel der hjælper mig frisk og energifyldt gennem vinteren. Det er super simpelt, men ubeskriveligt effektivt. D-vitamin.

Så snart solen stopper med at titte frem dagligt, og efteråret tager fat, så starter jeg på mine D-vitaminpiller. Hellere for tidligt, end for sent. Så snart solen forsvinder, mangler vi  nemlig det vigtige og energigivende D-vitamin, som holder os friske om sommeren. Det er nok vigtigt, at sige at jeg også tager almindelige multivitaminpiller, og så yderligere en ren omgang D-vitamin ved siden af.

Ferie til en solfyldt distenation virker naturligvis også, men man siger, at det D-viatmin vi samler op på 14 dages ferie, kun holder os friske de første tre dage vi er hjemme i vinter-Danmark igen. Derfor kommer vi nordboere altså ikke udenom et D-vitamin tilskud, hvis vi vil holde os friske og fulde af energi.

D-vitatminer kan fås både som tablet og som kapsel. Jeg synes, at kapslerne virker bedst. Jeg har engang fået af vide, at det er fordi kroppen hurtigere og nemmere kan optage det flydende indhold i kapslen, end i en tablet. Begge dele kan købes på apoteket, i helsekostbutikker og  i Matas.

lll

In english: In Denmark and all over scandinavia the winter is long and dark. Therefore we don’t get the important and energizing vitamins from the sun. That means that many danish and scandinavian people live half a year with a big lack of energy. Some years ago i found a solution, that works perfectly for me. It’s very simple, but it really works. It is vitamin D. I have one pill every morning from october to marts, and it really helps me keeping up the energy and a positive mind.

// Josephine

bottom of page