top of page

SÅDAN VED DU OM DIT FORHOLD HOLDER:
Er han virkelig din one and only? Det spørgsmål kan være svært at svare på, men så længe det føles rigtigt flyder du med og håber på alt det bedste. Sådan har de fleste piger inklusiv jeg selv oplevet at have det, men hvad nu hvis man gerne vil vide sig lidt mere sikker på, om Mister perfect nu også er den rette?

Med et par kærester i baggagen og et skønt nuværende forhold føler jeg mig klogerer end tidligere på, hvad der skal til for, at et godt forhold bliver ved med at være godt, og hvad der skal til for at det holder. Der er naturligvis ingen fakta, og folk er forskellige, men her er mine fire bud på, hvad du skal kigge efter hos en fyr eller i dit forhold, hvis du vil vide om det kan holde i længden.

1. Kærlighed skal være en bonus, ikke en begrænsning. Hvis der er noget, der stensikkert er en dræber for et godt og langvarigt forhold er det jalousi. At få en kæreste skal være en bonus, ikke en begrænsning, så hvis din udkårnede direkte eller indirekte begynder, at sætte regler for hvad du kan og må, kan du være helt sikker på, at du ikke ender med livslang lykke. Måske accepterer du reglerne nu, men bliver du ved med det, er du selv skyld i din egen ulykke. At sætte og udforske sine egne grænser er essentielt for et godt liv, både alene og sammen med andre. Jeg har selv været i et forhold med en, der var super jaloux, og det endte med, at jeg hele tiden var bange for, hvad jeg sagde og gjorde, selvom det var helt normale ting, fordi jeg var bekymret for hans reaktion. Det holder simpelthen ikke.

2. Fælles ønsker til livet. Drømmer du om, at bo i storbyen tæt på veninder og med weekendture til Paris, Rom og London, mens hans lykke først er gjort når I sidder sammen med fem børn, i en idyllisk landejendom på landet? Som par behøver man langt fra at være ens, men skal forholdet vare længe, er det afgørende, at I har nogle fælles drømme, mål og ønsker til livet. Ellers bliver det en lang kamp med konstant armlægning om hvem af jer, der skal have sin drøm opfyldt, og skuffelse over manglende forståelse og engagement hos den anden.

3. Accept og forståelse. Nogle gange river jeg mig selv i håret over Andreas. Han kan finde på at gøre ting, der får mig til at tro, at han er født på en anden planet, og skal jeg være helt ærlig, tror jeg, at han nogle gange har det på samme måde med mig. Nøglen til et godt og langt forhold er, at man acceptere hinandens forskelligheder og giver plads til dem. Ingen er fuldkommen og drømmemanden bliver ikke mindre perfekt af den årsag.

4. Kommunikation. Som journalist skal jeg jo nok mene, at god kommunikation er afgørende for det meste, men i et forhold er det altså helt essentielt at kommunikere med hinanden. Er der noget, som du er træt af, ked af, sur over eller lykkelig for ved din udkårende, så tal med ham om det. Hvis du holder det for dig selv, brænder du inde med de negative ting – det giver kun unødvendig negativ energi, og han får aldrig glædesrusen ved de søde ord. Kan I ikke tale sammen, får I svært ved at komme videre efter små skænderier, og selv de mindste ting kan blive blæst op til store problemer, hvis kommunikationen ikke fungere.

// Josephine

Follow my blog: Facebook here Bloglovin here Instagram here Snapchat: Jhelbrandt

Comments


bottom of page