top of page

SODAVAND OG DANSKVAND – UDEN PLASTIK OG PÅ DEN MILJØVENLIGE MÅDE.
Da jeg boede i Vietnam, fik jeg virkelig øjnene op for, hvor utroligt vanvittigt det er, med alle de drikkevarer som vi køber på plastikflaske. Der ude kunne vi af gode grunde ikke drikke vandet fra hanen, og det betød at samtlige drikkevarer skulle købes i en beholder – der oftest var lavet af plastik. Jeg fik vildt dårlig samvittighed, men der var bare ikke noget alternativ.

Derfor er brugen af plastikflasker virkelig blevet min miljø-fetich. Generelt om miljøet er der mange, der er meget bedre end mig, men lige det her med plastikflasker, synes jeg, at jeg har fundet en rigtig god løsning på.

Med min Sodastream maskine har jeg nemlig danskvand og sodavand ad libitum, uden at det hele tiden betyder, at jeg skal tage hul på nye plastikflasker. Jeg fylder nemlig blot min sodastream falske op med vand direkte fra hanen, ind i Sodastram maskinen og vupti, så er almindeligt postevand lavet om til en boblende omgang danskvand. Hvis jeg så gerne vil have det yderligere forvandet til sodavand, så tilsætter jeg bare en af de lækre Sodastream smagsvarianter direkte til flasken.

Efter jeg har fået min Sodastream har vi næsten ikke plastikflasker i hjemmet – og slet ikke dem, der har indholdt danskvand. Det virker fuldstændig tåbeligt for mig, at købe det på nye plastikflasker hele tiden, når jeg selv kan trylle det frem med min Sodastream.

Samtidig er min danskvand-maskine blevet en hjælpende hånd, der gør at jeg rent faktisk får drukket de 2 liter vand om dagen, som jeg bør. ‘Almindeligt’ vand kan godt blive lidt kedeligt i de mængder, men når jeg med et svuptag kan lave det om til miljørigtig danskvand, så er vejen til de to liter ikke længere særlig lang.

Anyway – blot et lille miljø-tip fra mig. Jeg tænker ikke, at jeg er den eneste der elsker danskvand og sodavand særligt her om sommeren, så måske du lige som jeg burde investere i en Sodastram maskine inden sommervarmen for alvor rammer?

bottom of page