top of page

SOMMERFERIE I DANMARK // 10 TING JEG GLÆDER MIG TIL
Efter fem måneder i fantastiske Vietnam er det snart tid til at vende snuden mod Danmark – for en stund. Jeg har nemlig besluttet mig for at holde sommerferie i mit smukke hjemland. Det bliver svært at undvære Andreas, som bliver i Asien og holder ferie, men jeg glæder mig rigtig meget til at se mine veninder og familie.

Der er en del ting, som jeg glæder mig til at skulle nyde i de tre en halv uge, hvor mine fødder er plantet på dans jord. Som udenlandsdansker kommer man virkelig til at sætte pris på nogle af de små ting i den danske hverdag. Rugbrød, en god dyne og friske jordbær er nogle af dem 😉 I dag deler jeg de 10 ting som jeg glæder mig mest til at skulle hjem til. Jeg ser det måske også lidt som en liste over ting, jeg gerne vil nå, så jeg håber at vejret bliver godt, og at listen bliver krydset af hele vejen ned.

1. Kanalrundfart i København Jeg elsker kanalrundfart. Det er SÅ hyggeligt og den bedste måde at lege ‘turist i egen by’ på. Man sejler forbi de smukkeste bygninger i København og en masse sommerglade mennesker, der nyder god mad eller en drink langs kajen.

2. Hindbær, jordbær, brombær Jeg ELSKER friske bær. Her i Vietnam er sommerstemningen takket være det gode vejr, ret meget på sit højeste hele tiden. Derfor savner jeg virkelig også nogle friske bær som for mig er lig med sommer. I Danmark håber jeg, at jeg får tid sammen med min mor til at gå på pluk-selv. Det er lang tid siden at jeg har været det, og det er bare så hyggeligt. – og så smager de søde bær altså bare lidt bedre, når man selv har plukket dem.

3. Cykeltur i Rørvig Rørvig er mit paradis og der hvor sommerstemningen for alvor får fat i mig. Jeg er kommet i byen hele mit liv og har virkelig mange gode sommerminder derfra. Lige nu glæder jeg mig helt vildt til en lang cykeltur gennem de smukke marker, med udsigt udover havet. Måske vi skal fodre en hest eller plukke nogle blomster langs vejen? Ren sommer idyl!
4. Grill-aften En varm grill, noget godt kød og et par friske salater. Så mangler jeg bare en rigtig god flaske vin og mine veninder. Jeg glæder mig til en lang og varm sommeraften sammen med dem, omkring noget god mad. Der skal tøsesnakkes og catches up!

5. En dukkert i Kattegat Selvom havet helt sikkert er både varmere og mere blåt herude, så glæder jeg mig til opkvikkende dukkert i Kattegat. Det vand er så rent, lækkert og blødt – mit absolutte favorit hav at bade i.

6. Dans til den lyse morgen Jeg har ikke festet og danset i snart fem måneder? Hvad sker der lige for det!? Jeg glæder mig til at komme hjem og danse på borderne med alle mine veninder til den lyse morgen. Det er så hyggeligt at trille hjem fra natklubben en sommermorgen hvor solen er ved at stå på. Det er følelsen af at være young, wild and free 😉

7. Flottere outfits Vejret her ude er så varmt, at det er svært at holde lange ærmer – eller lange kjoler ud. Selvom jeg NYDER det gode vejr og de høje temperature, så glæder jeg mig også til at hoppe i nogle lidt mere cool outfits, der matcher den danske sommer.
8. Rødspættefilet Det lyder måske lidt mærkeligt? Men der er virkelig meget mad, som jeg savner fra Danmark, og noget af det jeg savner mest er en fiskefilet på rugbrød. Derudover glæder jeg mig også til en rigtig sommer-middag med friske rødspætter på panden og nye danske kartofler.

9. Rosé Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg savner mine veninder rigtig meget – samtidig savner jeg også rigtig meget rosévin, som for mig er lig med sommer! Det er ikke mange steder, man kan få det her ude, så jeg glæder mig til at komme hjem og dele nogle gode flasker med alle mine piger <3

10. Christianshavn Et sted som du helt sikkert vil se mig nyde min danske sommerferie er på Christianshavn. Jeg elsker den lille bydel om sommeren, hvor der emmer af god stemning. Jeg glæder mig til at nyde en god sandwish langs kanalen, og til at gå en t ur gennem Christiania med min veninde, som er vokset op der inde og derfor både kan vise og fortælle om ting, man ellers ikke ville opleve.

Er der andre end mig, der skal holde sommerferie i Danmark – måske bare noget af tiden? Hvad nyder I så mest ved den danske sommer?

// Josephine

Følg min blog: Facebook her Bloglovin her Instagram her Snapchat: Jhelbrandt

bottom of page