top of page

SUND TORSDAG: ÆGGEKAGE MED SPRØDT

f433118c66eed8e42b313a31c6bbe43f

En ret som du kan spise, med absolut god samvittighed, er æggekage. Ofte sker der bare det, at jeg servere det med stegt flæsk, og så falder sundheds-aspektet altså lidt til jorden. Derfor har jeg nu fundet et sundere alternativ, som også smager helt fantastisk – paramaskine.

Parmaskinen skal en tur i ovnen og wupti, så er det sprødt og lækkert og kan sagtens erstatte det fedende flæsk.

Det skal du bruge til 2 personer: 10 æg 1 tomat 1 bund purløg 1 pakke parmaskinke 2 tsk salt 3 tsk pepper

Du starter med at piske æg, purløg, salt og pepper sammen. Derefter hælder du det på en medium størrelse pande. På panden skal du have smeltet lidt smør, så æggen ikke sætter sig fast. Det er vigtigt at panden ikke er varm, når du hælder æggene på.

Lad panden stå på lavt blus. Det tager lidt tid at lave en æggekage, og hvis du haster der ud af, med høj varme så brander den helt sikkert på. Så tålmodighed er et vigtigt nøgleord 😉

Mens æggekagen hygger sig, kommer du parmaskinke på en bageplade og i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter.

Når æggekagen er lige ved at være færdig, placere du et par skiver tomat på toppen, og når den er helt færdig, er den klar til servering på et stykke rugbrød, sammen med den sprøde parmaskinke.

Sund, nem og proteinrig aftensmad!

// Josephine

Kommentare


bottom of page