top of page

SUND TORSDAG // FRISK FANGET RØDSPÆTTE


Ugens “sund torsdag”-ret er rigtig sommermad. Jeg får det ikke særlig ofte, men jeg elsker det. En hel rødspætte serveret med små nye danske kartofler og lidt persillesovs.

Til 2 personer: 2 friskfangede rødspætter 1 æg 2 spsk. rasp 2 spsk. mel salt og peber olie til stegning persille kartofler – helst nye 1 citron

Fremgangsmåde: Lav en tallerken med et sammenrørt æg og en anden tallerken med godt blandet mel, rasp, salt og peber. Rens rødspætterne grundigt, tør dem i et stykke køkkenrulle. Vend først rødspætterne i æggeblandingen og derefter i mel/rasp-blandingen. Steg rødspætterne på begge sider på en pande og anret dem med nye kartofler, citron og persille.

Sund erstatnins for paneringen: I stedet for hvedemel og raps kan du panere rødspætterne i quinoamel eller majsmel, som er sundere end hvedemel. Hvis du bruger majsmel, får paneringen en flot gul farve.

Sund erstatning for persillesovs: Skyr Hvidløg – presset Persille – hakket Salt og peber Bland og server til rødspætterne.

Det tager lidt tid at lave, men det smager fantastisk og hvis du ikke går amok i kartofler, men nøjes med et par stykker, så er det super sundt og indeholder ikke ret mange kalorier.

// Josephine

Comments


bottom of page