top of page

SUND TORSDAG: // LAKS MED STEGT GRØNT OG FRISK TOMATSALSA
Det er hamrende sundt, det er nemt at lave, og så smager det skønt! Sund torsdag er tilbage, og i dag står den på bagt laks med stegt grønt og frisk tomatsalsa.

DET SKAL DU BRUGE TIL 2 PERSONER: 2 stykker frisk laks 1 squash 2 porre 1 rødløg 2 tomater 2 dl bulgur (du kan også bruge fuldkornsris) 2 tsk gul karrypulver 1 tsk fiskesovs 1/2 citron salt og peber

SÅDAN GØR DU: Start med at sætte din bulgur i gang med at koge. Læg efter laksen i et ildfast fad. Drys med én tsk gul karrypulver, salt og peber. Sæt herefter laksen i en forvarmet ovn på ca. 180 grader i 15 minutter.

Imens laksen er i oven, skærer du din squash og porre i ca. 1 cm skiver. Kom dem på en varm pande, med en tsk fiskesovs og den sidste tsk gul karrypulver. Smag til med salt og peber. Grøntsagerne skal kun have ca. 3 minutter. Det er vigtigt, at de bevarer deres sprødhed.

Til sidst skærer du dine tomater op i små fine tern. Nogle foretrækker, at man fjerner skind og kerne på tomaterne først, men jeg synes ikke, at det er arbejdet værd. Kom tomaterne op i en lille skål og hak så dit rødløg i små tern. Bland de to ting sammen og pres lidt 1/2 citron udover.

Nu er du klar til servering. Læg de grønne grøntsager på tallerken først. Herefter din laks og til sidst kommer du den friske tomatsalsa på toppen. Server din bulgur ved siden af.

God sund torsdag 🙂

// Josephine

Følg min blog på Facebook her Bloglovin her Instagram her Snapchat: Jhelbrandt

Comments


bottom of page