top of page

SUND TORSDAG // LAKSETÆRTE MED TIMIAN OG PURLØG
Sund mad skal ikke være gråt og kedeligt – og det er denne uges sund torsdag-ret også langt fra at være. I dag får I opskriften på en sprød laksetærte med masser af smag.

Jeg ville ønske, at jeg kunne påstå, at jeg selv stod bag kreationen, men rent faktisk er det en blogger-kollega’s mor der har været så kreativ. Her i Vietnam er det ikke hver uge, jeg selv kommer i køkkenet og laver mad, da det er både billigere og hurtigere enten at bestille mad hjem, eller at gå ud og spise. Derfor har jeg lånt opskriften fra Anna Warrington, hvis blog jeg virkelig synes, at I skal besøge, hvis I trænger til lidt lækre opskrifter og gode indlæg om sundhed, krop og fitness – med masser af holdning!

DET SKAL DU BRUGE: – 4 spsk hytteost – 2 spsk skyr – 1 finthakket forårsløg – 1 lille håndfuld purløg – 1 lille håndfuld timian – 4 æg – salt og peber – 1 spsk smør – 250 gram røget laks Tærtebunden kan enten købes færdig eller laves med: 1 dl vand 1 spsk olivenolie 1 knivspids salt 150-200 gram mel. (Bland evt to forskellige typer mel, for mere bid og struktur i dejen.)

SÅDAN GØR DU: Start med at blande olie, salt, vand og mel sammen. Ælt til det bliver en sammehængende masse og tilsæt evt. lidt ekstra mel og vand efter behov.

Kom dejen ud i en tærteform, der er smurt med smør, eller beklædt med bagepapir. Bag tærtebunden ved 175 grader i 8-10 minutter, eller indtil dejen er let gylden.

Mens tærtebunden køler af, kan du lave fyldet. Det gør du ved, at røre alle ingredienserne sammen, inden du forsigtigt hælder det over på tærtebunden. Når fyldet dækker tærten, lægger du skriver af røget laks ovenpå, inden tærten skal tilbage i ovnen og bage i yderligere 25 minutter ved 175 grader. Herefter er tærten klar til servering 🙂

God sund torsdag!

// Josephine

Følg min blog: Facebook her Bloglovin her Instagram her Snapchat: Jhelbrandt

Comments


bottom of page