top of page

Sund torsdag // Sådan holder du motivationen og når dine mål


Ugens sund torsdag indlæg er i denne uge et lidt anderledes et af slagsen. Normalt står torsdagen her på bloggen på lækre og ikke mindst sunde opskrifter, men i dag handler det istedet om træning, motivation og hvordan du når dine mål!

I dag har vi på bloggen besøg af Sarah Barløse. Hun er tidligere Queen Of Scandinavia finalist og så er hun i dag bodyfitness atlet. Hun har netop kvalificeret sig til DM, og ved alt om hvad det vil sige at arbejde hårdt for at nå sine mål. I dag deler hun sine erfaringer med jer

:-)

// Josephine


Mit navn er Sarah Barløse, jeg er 19 år gammel og junior bodyfitness atlet. Jeg stillede op i Body Fitness junior +163 til debutantstævnet i September 2014 og gik derfra med en DM kvalifikation. At nå mit mål, var selvfølgelig noget som krævede en ekstrem selvdisciplin, konstant motivation og hårdt arbejde.

Rigtig mange danner deres drømme og mål ud fra små og spontane udtryk og er derfor ikke særlig disciplineret, når det gælder det hårde arbejdede frem mod målet og dropper derfor hurtigt ud.

Jeg er nået hertil hvor jeg er i dag, fordi jeg vågnede hver dag og havde mit fulde fokus på min træning, min kost og mit mål! Jeg var ligeglad med, at jeg var i minus hver måned, at jeg ikke kom med i byen med veninder, at jeg ikke kunne spise slik med familien osv. KUN fordi jeg ville konkurrencen og formen så meget. Derfra fik jeg min motivation, fra min viljestyrke og min drøm om at stå på den scene i mit livs bedste form.

Jeg havde selvfølgelig også dage, hvor jeg ikke var specielt motiveret og ikke havde lyst til at spise ris og kylling, men de dage kom jeg igennem og de gjorde også en forskel i det lange løb.

Min form og mit mål er også et ekstremt tilfælde, for hvis man ’bare’ træner for at holde sig i gang og i form, er det selvfølgelig nogle helt andre motivationsfaktorer man skal kigge på og der skal man selvfølgelig heller ikke følge en specifik diæt.

Mine bedste råd til, hvordan man holder motivationen i gang, er at man begynder at sætte små delmål. Når man opnår et delmål, giver det en ekstrem stor glæde, som virkelig kan sparke motivationen i gang igen! Tag evt. nogle billeder og se forskellen der, for det er ikke altid man kan se dem, når man kigger på sig selv hver dag.

Derudover vil det være en god ide, at læse lidt om de forskellige træningsformer, find ud af hvad du gerne vil, fx ønsker du hypertrofi, så google det, find en træningsform og prøv den af og se dine fremskridt. Forandring er også en utrolig stor motivationsfaktor for mig. Jeg skifter selv program hver måned og nyder det altid!


10304868_10204169940022480_6826669001425926147_n

Ift. kost, så (SPECIELT TIL PIGER!!) – glem ALT om, at hvis i ikke spiser noget, så bliver i tynde, stramme og lækre, for SÅDAN FUNGERER DET IKKE!! Spis ordentlig mad og gode portioner! Gerne en stor morgenmad (fx havregrød), mellemmåltid (fx nødder) Froskot (fx ris, kylling, grøntsager), mellemmåltid(fx nødder igen eller æg) også aftensmad (fx kartofler, oksekød og grøntsager) = MASSER MAD! Kroppen skal bruge mad til, at fungerer og forbrænde, lidt ligesom en bil skal bruge diesel for at køre.

Men det bedste råd jeg kan give er, at gøre det her til en livsstil. Lad vær med at gå på streng diæt og strengt træningsprogram, hvis du er en pige eller dreng som normalt spiser og træner meget løst. Tag nogle små skridt og små ændringer. Husk, en diæt er kun god, hvis du kan følge den.

:-)

// Sarah

Comments


bottom of page