Se lige en lækker omgang! Jeg har savnet smagen af Vietnam ligesiden vi forlod det eksotiske land og deres fantastiske mad – og ikke før nu, er det lykkedes mig selv at genskabe smagen af Vietnam i mit eget køkken, derfor er jeg ret oppe og kører over den her virkelig lækre salat med oksekød!
Den er super sund (endnu sundere hvis du undlader nudlerne, men du må ikke spare på peanuts) og smager helt fantastisk!
DET SKAL DU BRUGE TIL 2 PERSONER: – 1/2 spidskål – 250 gram oksekød – 1 plade nudler – 1 håndfuld groft hakkede peanuts. – 2 forårsløg – 1/2 agurk – 1 pose sugarsnaps – 1 stor håndfuld frisk mynte
Dressing: Du kan lave den fra bunden:
1 spsk. fiskesauce 1 spsk. rødvinseddike Saft af ½ lime 1 spsk. olie 1 spsk sukker/honning ½ – 1 spsk. chilisauce 1 stang citrongræs, finthakket
Eller snyde lidt: 1 dl LeLe fiskedip-sause fra Irma. (Jeg bruger en der er medbragt fra Vietnam, men Lele’s smager næsten lige så godt.) 1/2 dl soya Saften fra 1/2 lime 1 spsk chiliflager
SÅDAN GØR DU: Læg dine nudler op i en skål og hæl kogendevand henover. Når de er bløde fjerner du vandet og lader nudlerne stå og køle af. Start herefter med at stege din(e) bøf(fer). De må gerne være røde, når du tager dem af. Lad dem hvile i et par minutter inden du skære bøfferne ud i skiver og lader kødet blive køligt/koldt. Herefter skal du snitte din spidskål så fint du kan. Fordel det i et fad. Henover spidskålet fordeler du grofthakket forårsløg, agurk i skiver, grofthakkede forårsløg, grofthakket frisk mynte og grofthakkede peanuts.
Når kødet og nudlerne er blevet koldt, fordeler du det i salaten og slutter af med at blande din dressing og hælde det udover retten.
Wupti, så er du klar til servering. Stil evt soya og fiskesovs på bordet, så folk selv kan give det lidt ekstra krydderi.
Rigtig god sund torsdag 🙂
Comments