top of page

SUND TORSDAG: 12 SUPERFOODS DER GIVER DIG FÆRRE SYGEDAGE

Er du også typen der bliver ramt af sygdom hver evigt eneste vinter? Det er jeg. Hvert år ligger jeg i sengen minimum 14 dage i streg med enten ondt i halsen eller ørerne. De seneste år er jeg blevet mere bevidst om hvad jeg selv kan gøre for at styrke mit immunforsvar og generelt sikre at min krop er bedre rustet til en kold vinter.

I denne uges sund torsdag-indlæg, har jeg i stedet for en reel opskrift listet 12 fødevarer som jeg gennem længere tid har researchet mig frem til er gode og som jeg selv har haft gavn af at skrue op for i min kost. Så hvis du også er en af dem, der kunne trænge til et energi- og sundhedsboost så er prøv at implementer flere af de her sager, der er fyldt med antioxidanter og næringsstoffer i din kost.

 1. GRANATÆBLE indeholder flere antioxidanter end grøn te, og er også fyldt med A, C og E-vitamin.

 2. VALNØDDER er den nød, der indeholder allerflest antioxidanter og har et højt indhold af omega-3-fedstyre.

 3. BROCCOLI er fyldt med A, B og C vitamin, jern og masser af fibre.

 4. INGEFÆR & CHILI er to krydderier, der sætter gang i din forbranding og samtidig virker bakteriehæmmende.

 5. BLÅBÆR er virkelig en kilde til antioxidanter. En halv krop giver lige så meget antioxidant som fem portioner anden frugt.

 6. GRØNKÅL er endnu en fantastisk kilde til antioxidanter, fibre, jern og B-vitamin.

 7. QUINOA er en af de ting jeg er blevet ekstra vild med at komme i min salater. Den indeholder alle de ni aminosyre som vores krop ikke kan producere selv og så er det fyldt med protein. (tjek eksempelvis min sund torsdag opskrift med Quinoa her.)

 8. LAKS er fyldt med gode olier og vitaminer som har stor betydning for vores immunforsvar. (Tjek min opskrift med laks i kokos og karry her.)

 9. TRANEBÆR hjælper med at bekæmpe betændelse i kroppen og reducere risikoen for hjertesygdomme.

 10. HVIDLØG spiser jeg mere af end de fleste. Jeg elsker hvidløg og den lille superfood hjælper både med at sænke dit kolsterolniveau og styrke dit immunforsvar.

 11. RØDBEDE er en god kilde til fibre og C-vitamin. De er rige på antioxidanter og jern, som booster din energi.

 12. CITRON er fyldt med C-vitamin og giver både immunforsvaret og din hud et boost.

Jeg tror og håber, at du lige som mig vil opleve mere energi og et bedre immunforsvar ved at opdragere brugen af de her ting. Held og lykke! 🙂

// Josephine
Følg min blog på Facebook her Bloglovin her Instagram her Snapchat: Jhelbrandt

Comments


bottom of page