top of page

SUND TORSDAG: BØNNEPASTA MED TOMAT OG CHILIREJER


sundtorsdagbønnepasta

Det er ikke verdens mest fotogene ret, men jeg lover jer for at det smager godt! Selvom retten umiddelbart kan smage og synes syndig, så er det faktisk en virkelig sund ret fyldt med proteiner! Pastaen er ikke almindelig pasta, men bønnepasta – altså pasta lavet på soyabønner. Det smager fuldstændig som almindelig frisk pasta, men indeholder ikke nær så mange kulhydrater. En genial opfindelse for en som mig, der bare ELSKER pasta!

:-)

DET SKAL DU BRUGE TIL 2 PERSONER: 1 pose bønnespaghetti 200 g store tigerrejer 1 stort løg 1 bakke champingon 2 dåser flåede tomater Chiliflager 1 hel chili 2 fed hvidløg salt og peber olivenolie 1 spsk hvidvinseddike (kan undlades)

SÅDAN GØR DU: Du starter med at lægge dine frosne rejer ned i en skål med varmt vand. Efter 1-2 minutter er de tøet så meget op, at du nemt kan smutte halen af. Herefter gør du hvidløg og alle grøntsagerne klar. Løgene skal skæres i store stykker, og champignonerne skær jeg i kvarte.

Når det hele er klar, hælder du fire spsk olivenolie på panden sammen med din hele chili, som du har hakket i små stykker og to fed hvidløg. Lad det arbejde 1-2 minutter på den varme pande inden du lægger rejerne på gryden. Det er vigtigt at du hele tiden rør i gryden her i starten, så hvidløget ikke brænder på.

Når rejerne har fået en fast skorpe, kommer du dine løg på panden i 2 minutter, og så er det tid til at komme champignonerne op i gryden. Efter yderligere 2 minutter skuer du ned for varmen og hælder dine to dåser tomat ud over. Nu er det tid til at smage retten til med chili. Jeg kan godt lide når den er rigtig stærkt, men alt efter hvad du selv ønsker, kommer du chili i så det passer til din smag. Herefter smager du til med ca. 1 spsk hvidvinseddike, yderligere hvidløg hvis du synes og salt og peber.

Først nu sætter du din pasta over. Følg anvisningen på posten. Mens pastaen koger lader du din sovs stå og simre. Når pastaen er klar blander du de to ting sammen, og så er du klar til servering!

:-)

Super nemt, super sundt og med masser af protein!

// Josephine

Kommentare


bottom of page