top of page

SUND TORSDAG: BAGT AUBERGINE MED BULGUR OG GRANATÆBLE
I den her uge deler jeg en lækker og sund opskrift med jer på en ret, som både kan fungere som tilbehør, men som faktisk mætter så meget og har så mange nuancer, at den sagtens kan være et måltid i sig selv.

De bagte auberginer smager fantastisk og har en lækker blød konsistens som fungere rigtig godt sammen med sprøde pinje- og granatæblekerner.

DET SKAL DU BRUGE TIL 2 PERSONER: 1 stor aubergine 1 dl A38 neutral 1 dl bulgur en pose pinjekerner et granatæble en lille håndfuld basilikumblade 2 spsk spidskommen 1 tsk chiliflager 1 tsk tahin 1 spsk olivenolie en kvart citron salt og peber

SÅDAN GØR DU: Skær din aubergine op på midten så den bliver til to lige store halve. Snit herefter et net af tern ned i auberginen. Bland din olivenolie sammen med en spsk spidskommen, salt, peber og chiliflager. Kom dressingen udover din aubergine og sæt dem på i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter.

Her efter sætter du dine bulgur til at koge, følg anvisningen på pakken. Rist dine pinjekerner på panden og pil kernerne ud af dit granatæble. Det sidste du nu mangler inden at kunne klargøre til servering er din dressing. Bland A38 sammen med saften fra en kvart citron, tahin, en spsk spidskommen og salt og peber. Hak også din basilikum så du er klar til at pynte.

Når alle dine elementer er klar tager du din aubergine ud af ovnen og lækkert først bulgur ovenpå. Herefter drysser du med pinjekerner og granatæble og slutter af med en tryk stribe af din dressing. Pynt maden med hakket basilikum og server resten af din dressing sammen med auberginerne.

Det smager virkelig dejligt er super sundt og mætter godt. God sund torsdag 🙂

Comments


bottom of page