top of page

SUND TORSDAG: CREMET TOMATSUPPE FYLDT MED GRØNTSAGER
Manager du lidt inspiration til sunde hverdagsretter? Så er du havnet det rigtige sted. Hver torsdag deler jeg ud af mine opskrifter på sunde og nærende måltider, der er super nemme at lave og ikke kræver et hav af sjældne ingredienser eller avancerede køkkenmaskiner.

I dag står aftensmåltidet på en cremet tomatsuppe fyldt med grøntsager. Jeg har lavet en spicy udgave, men hvis du ikke bryder dig om stærk mad, så skal du blot undlade chilien. 🙂

DET SKAL DU BRUGE TIL 2 PERSONER: 1 hel frisk chili 1 squash 2 dåser flåede tomater 1 dåse tomatpuré 2 store løg 2 røde peberfrugter 6 gulerødder 3 fed hvidløg 2 håndfulde frisk basilikum 2 spsk tørret rosmarin 4 spsk origano 1 spsk olivenolie Salt og peber

SÅDAN GØR DU: Start med at hælde olivenolien i en gryde og lade det stå og blive varmt. Imens smider du løg og hvidløg i din blender med et lille skvat vand. Når det er blevet til en fin jævn masse kommer du det op i gryden sammen med tomatpuré. Du skal være opmærksom på at de råvarer, som du nu har i gryden nu hurtigt brænder på. Du skal ikke skrue ned for varmen, men bare sørger for at røre godt rundt. Når løg og hvidløg er svitset af, hælder du den første dåse flåede tomater i gryden. Skru ned for varmen og lad det stå og simre.

Kom nu din squash og chili i blenderen med en lille smule vand. Når du har fået en fin jævn masse, kommer du det op i gryden. Rør rundt. Kom nu gulerødder, peberfrugt og basilikum i din blender. Når det er blevet til en jævn masse kommer du det op i gryden til resten af din tomatsuppe. Kom nu den sidste dåse flåede tomater i gryden og tilset de restende ingredienser: rosmarin, oregano, salt og peber.

Hvis muligt lad da tomatsuppen stå et par timer på lavt blus inden du servere den. Skal du kræse lidt ekstra om din suppe, så er det rigtig lækkert, at servere den med en god fedtfattig creme fraise.

Rigtig god sund torsdag 🙂

Comments


bottom of page