top of page

SUND TORSDAG: Laks med honningbrændte mandler og bønnefritter!

IMG_0099

Ugens “Sund Torsdag-ret” er lavet af min søde veninde Christine. Til nye læsere kan jeg fortælle, at “Sund torsdag” er et koncept, jeg har startet med mine to veninder fra Odense. En gang om ugen mødes vi for at træne og skiftes så til efterfølgende at lave sund mad til hinanden. Opskrifterne deler jeg med jer her på bloggen hver torsdag

:-)

Både Maria og jeg var enige om, at denne uges sunde ret, er den bedste, vi har fået indtil nu. Det smagte sindssygt godt, og i følge Christine er retten meget nem at lave.

Det skal du bruge: – Laks – Honning – Citron – Mandler – Bønner – Hvidløg – Paprika – Salt


IMG_0094

Du starter med at lægge din laks op i et fad, der kan komme i ovnen. Så blander du honning og citronsaft sammen i en skål, og hælder det så ud over laksen. Derefter lader du det stå for sig selv i minimum en halv time. I mens hælder du resten af din honning/citron marinade på en varm pande sammen med en pose hakkede mandler. Det varmer du op, til det bliver flydende karamel, og derefter hælder du det ud over laksen. Til sidst skal laksen i ovnen i ca. 20 minutter.


IMG_0091

Bønnefritterne er en sund version af pomfritter. De smager fantastisk og meget syndigt 😉 , men er i virkeligheden en sund og nem måde at få grøntsager på. Du hælder en pose bønner ud på en bradepande og krydre med salt, hvidløg og paprika. Derefter skal de ovnen i ca. 30 minutter.

Til slut tager du det hele ud af ovnen og servere. Til bønnefritterne kan du evt. servere lidt hvidløgs-creme fraiche (Fedtfattig creme fraiche med hvidløg og salt) eller sød chilissovs.

Bon appétit

:-)

// Josephine

Comments


bottom of page