top of page

SUND TORSDAG: LAKS MED INGEFÆR I KARRY SOVS

Det her er en sikker vinder! Retten er inspireret af en frokost jeg fik i Marbella i sommers, men faktisk synes jeg den passer meget bedre her til efteråret. Jeg lavede for Andreas i går og han var bestemt også begejstret. Der er lidt flere ingredienser end der plejer i mine sund torsdag opskrifter, men jeg lover dig at det er det hele værd 😉

DET SKAL DU BRUGE TIL 2 PERSONER: 2 store eller fire små stykker laks 50 gram buldgur (du kan også bruge ris, men bulgur har flere proteiner og mindre kulhydrater) 1/2 squash 1 foresløg 2 spsk fiskesovs (du kan bruge soya i stedet) 1 spsk olivenolie 1 dåse kokosmælk (light) 1 lille stykke ingefær (ca. 2 x 2 cm) 2 spsk karrypulver (jeg blander en almindelig sød karry og en stærk karry) 1 spsk chiliflager salt og peberSÅDAN GØR DU: Du starter med at lægge din laks ned i et fad, der kan komme i ovnen. Drys med salt og peber og riv din ingefær henover. Sæt nu laksen i oven på 180 grader i ca. 15 minutter. Hellere for lidt end for meget når det kommer til laks! Sæt nu dine bulgur over – følg vejledningen på posen.

Skær din squash op i tynde skiver ca. 0,5 cm. Varm en pande op med 1 spsk olivenolie og 2 spsk fiskesovs. Når panden er varm lægger du din squash på. Hold øje med dem og når de bliver lysebrune på den ene side, skal du vende dem. De skal ikke have mere end et par minutter i alt.

Nu er du klar til at lave din sovs. Hæl kokosmælken op i en gryde, tilsæt dine karrykrydderier, og smag til med (ret meget) salt. Når de forskellige dele er færdige, er du klar til at anrette. Hæl først sovs i en dyb tallerken, derefter squash i en lang række og til sidst placerer du laksen øverst. Husk at tage skindet af bunden først. Drys nu lidt forårsløg udover laksen. Servér din bulgur ved siden af i en skål.

Wupti så har du en virkelig lækker og sund ret fuld af smag. Rigtig god fornøjelse!

// Josephine

Comments


bottom of page