top of page

SUND TORSDAG: NEM OG SØD HJEMMELAVET GRANOLA UDEN SUKKER


I de to måneder i efteråret sidste år, hvor jeg boede på Bali, blev jeg introduceret til en fuldstændig fantastisk granola, som smager af slik. Desværre var den også fyldt med sukker og derfor ikke særlig attraktiv at smide på min morgenmad. Nu er jeg tilbage i Danmark og jeg har haft til, at eksperimentere med min egen opskrift UDEN SUKKER.

Jeg synes faktisk at smagen kommer ret tæt på originalen, og jeg er fuldstændig pjattet med den. Derfor deler jeg i dag min opskrift på sukkerfri granola.

Den er sund, men ikke slankende. Selvom de er sunde, så er der ret mange kalorier i mandler, men hvis du spiser begrænsede mængder, så kan du stadig godt spise min granola, selvom du er på kur.

DET SKAL DU BRUGE: 100 gram mandler 4 dl havregryn 3 spsk strø ca. 4 spsk honning 2 tsk stødt kanel

SÅDAN GØR DU: Hak dine mandler groft, så de bliver skåret over en eller to gange. Fordel mandlerne på en bageplade med bagepapir og drys herefter havregryn, kanel og strø henover. Fordel honningen udover massen og bland det hele sammen igen. Sæt nu din bageplade i en forvarmet ovn på 220 grader i ca. 5 minutter. Det er vigtigt, at din granola ikke får for lidt og heller ikke for meget, så hold øje med massen, mens den er i ovnen og tag den ud når den har fået en god mørk farve uden at blive sort.

Når din granola er færdig, tager du den ud af ovnen, placere bagepapiret på et bord og lader det køle af. Det er vigtigt at din granola er helt kold, før du hælder den op i din opbevaringsboks.

Comments


bottom of page