top of page

Sund torsdag: Rødbedesalat med gedeostcreme og appelsin


img_6677.jpg

Sund torsdag er tilbage efter en dejlig lang ferie og en uge med jetlag. I dag får I en opskrift på en virkelig lækker salat som Andreas og jeg begge er helt vilde med. Salaten er fuld af smag, knas, surt og sødt – og så er den fyldt med sunde råvarer!

Det skal du bruge: 8 rødbeder 1 rød peberfrugt 3 skriver stenalderbrød (eller alm. rugbrød, hvis du ikke har palæo) 2 appelsiner 5 små tomater 1/2 rulle gedeost 4 spsk creme fraise salt & peber. 1 spsk hvidvinseddike Evt. lidt friskrevet parmasan og basilikum.

Sådan gør du: Du starte med at tage 5 rødbeder og skære dem op i stave. Derefter lægger du dem en bageplade. Inden du sætter bagepladen i ovnen, skære du tomaterne op i kvarte, pensler dem med lidt hvidvinseddike og så er de klar til at komme på bagepladen og i ovnen ved siden af din rødbede. De skal have ca. 40 minutter på 230 grader.

Imens dine ting i ovenen bliver klar, presser du saften fra én appelsin op i en lille skål. Bagefter skære du den anden appelsin op i små fileter, og putter dem op i appelsinsaften. Derefter tager du resten af dine rødbeder og skære i fine små tern. Det samme gør du med den røde peberfrugt. Dine rødbede- og peberfrugt tern lægger du også op i appelsinsaften.


img_6678.jpg

Nu tager du en halv rulle redeost og kommer op i en skål. Med en gaffel moser du den. Forestil dig at det er en avocado som du er ved at lave til gourgemole med en gaffel. Når du har moset gedeosten godt, blander du den med 4 spsk creme fraise. Smag til med salt og peber.

Det sidste du mangler inden du er klar til servering er at riste dit brød. Jeg ristede mit stenalderbrød på panden i lidt olivenolie, og det blev virkelig sprødt og lækkert. De skal have ca. 2-3 min på hver side. Når du har ristet brødet, skære du det op i små stave ligesom de rødbeder du har i ovnen.

Når dine ting i ovenen er færdige er du klar til at blande og anrette salaten. Hæld appelsinsaften fra skålen med din appelsin, rødbede og peberfrugt, og bland det/anret det sammen med de ting du havde i ovnen, brødet og din gedeostcreme. Afslut evt. med lidt friskrevet parmesan og nogle friske blade basilikum.

Wupti nu er du klar til servering. En virkelig lækker, mega sund salat som mætter og smager skønt.

God sund torsdag!

// Josephine

Comments


bottom of page