top of page

SUND TORSDAG: SÅDAN GØR DU DIN FASTFOOD SUNDERE

I september havde jeg alkoholfri måned, fordi jeg ønskede at rense min krop fri for sprut efter en to måneder lang sommerferie med rosé vin i glasset hver dag. Den alkoholfri måned betød også, at jeg ikke havde nogen tømmermænd og dermed var trangen til junkfood hurtigt reduceret.

Lige så nemt gik det ikke i oktober da jeg stille og roligt begyndte at indtage alkohol igen, havde en uges ferie og også var ramt af et par sygedage. Alt sammen noget der giver mig mere lyst til burger, pizza og kebab og som gør det svære for mig, at sige nej tak.

I mit forsøg på at finde et sundere alternativ til de salt- og fedtholdige fastfood muligheder jeg normalt bruger, måtte jeg sande at det ikke er så nemt at blive tilfredsstillet på samme måde med en vegetarburger eller blomkålspizza. I stedet fandt jeg nogle regler for hvordan jeg kan nyde min traditionelle junk, med lidt færre kalorier.

FEM TIPS TIL FÆRRE KALORIER I DIN FASTFOOD

  1. Fravælg alt der har været i friture. Overvej om det virkelig er nødvendigt med fritter til din burger, eller om du godt kan klare dig uden. Fritter betyder også også mayonnaise eller ketchup som er fyldt med sukker og er virkelig fedende.

  2. Suppler din fastfood med grønt I stedet for Pommes fritterne, så spis nogle sprøde gulerødder i stedet. De mætter godt, og er meget sundere en alternativet.

  3. Fravælg det ‘stegte’ og ‘indbagte’ Hvis du spiser thaibox, så undgå dem med stegte ris, stegte nudler, dybstegt kylling/rejer og forårsruller. Vælg i stedet almindelige ris og bed dem komme lidt flere grøntsager i.

  4. Mindre ost Spiser du pizza så vælg en fuldkornsbund og bed om lidt mindre ost. Jeg har selv arbejdet på et pizzeria da jeg var yngre, og du vil være overrasket over hvor meget ost de faktisk kommer på din pizza. Mindre ost kan sagtens gøre det, og den grove bund smager ikke væsentligt anderledes end den lyse.

  5. Den lille menu Hvis du går efter en hel menu, så vælg den lille version. Du skal nok få tilfredsstillet dit junk-behov, og du sparer rigtig mange kalorier.

Din fastfood bliver aldrig sund, men jeg håber at de her råd måske kan gøre det lettere for dig, at være bare lidt sundere på de usunde dage 😉

// Josephine

Comments


bottom of page