Pizza er en af mine aller største guilty pleasures. Jeg elsker, elsker, elsker den sprøde bund med masser af ost og lækkert fyld. Desværre er det bare ikke særlig sundt at skovle for meget af den italienske specialitet indebords, og derfor har jeg over længere tid eksperimenteret lidt med alternativer til den velkendte pizzabund, som kan gøre måltidet lidt sundere.
I dag får I tre opskrifter til en sundere pizzabund.
Den med tortilla
Den mest simple men også helt vildt lækre alternative pizzabund er en tortilla også kendt som ‘mexicanske pandekager.’ Tag en tortilla ud af pakken, kom dit yndlings fyld på og smæk den i ovnen. Efter 5-6 minutter er den færdig og du har en (næsten) hjemmelavet, lækker og sprød pizza klar til servering.
En tortilla indeholder ca. 250 kalorier, og selvom det kan virke af meget, så er det ingen ting i forhold til en almindelig pizzabund.
Jeg har tidligere skrevet om denne pizza her.
Den med broccoli
Pizzabunden med broccoli har en fin sprød konsistens, der gør, at du godt kan spise pizzaen med fingrende, og broccoli-smagen kommer ikke ret meget til udtryk, så her er en pizzabund, du virkelig kan nyde med god samvittighed, uden at gå på kompromis.
DET SKAL DU BRUGE (2 PERSONER) 1 brocooli – du skal bruge den hele, også stokken. 2 spsk loppefrøskaller 2 æg 1 spsk profiber (eller fire loppefrøskaller) 1 tsk salt
Tænd ovnen på 200 grader.
Kom broccolien i en foodprocessor og hak den meget fint. Kom den herefter i en skål og rør den sammen med æg, salt, loppefrøskaller og pofiber.
Lad dejen stå og trække i 10 minutter, så fibrene kan suge væsken til sig og samle dejen.
Smør dejen ud på en bageplade med bagepapir og bag den i ovnen i 20-25 minutter.
Tag pizzabunden ud af ovnen og kom dit fyld på og bag pizzaen i yderligere 10 minutter. Herefter er den klar til servering.
Den med Quinoa
Den er pizzabund kan jeg virkelig godt lide! Den er sprød og smager fantastisk, men det også den der får tankerne længst fra den almindelige pizza. Opskriften har jeg fundet hos en anden blogger ‘The Wholesome dish’ og i kan læse den lige her.
// Josephine
Comments