top of page

TIL BRYLLUP PÅ EDELSMINDE GODSI weekenden var Andreas og jeg inviteret til bryllup hos et vennepar, der skulle giftes på Edelsminde Gods i Svendborg, på Fyn. Det var virkelig en smuk location med hvidtstrakte marker, frugttræer og skovens egne blomster i fuld flor.

Vi ankom fredag til det lækreste grillmad og god vin. Jeg synes, at det er en super god ide, at starte brylluppet allerede fredag, hvis man har mulighed for det. Det betyder nemlig at gæsterne kommer hurtigere ind på hinanden og det giver en meget bedre stemning på selve bryllupsdagen.

Lørdag startede dagen med fælles morgenmad under den bagende sol. Derefter blev vi alle sammen inddelt i hold, og skulle hjælpe med at klargøre de sidste ting, til brylluppet. Nogle skulle bygge en bar, nogle skulle stille op til vielse, nogle skulle gøre klar til reception og det hold, som jeg var på, skulle dække bord og pynte op i festsalen. Jeg var ret imponeret over, at de turde uddellegere alle de opgaver. For en kontrolfreak som mig, ville det være meget angstprovokerende at få andre til at dekorere og stille mit bryllup op. Det tog brudeparret heldigvis helt cool og det var en hyggelig måde, at komme lidt tættere på nogle af de andre gæster på.

Midt på dagen var der ‘fri leg’ med afslapning og have spil, inden klokken slog 15 og det var tid til vielsen. Det var en super smuk vielse og præcis som brudeparret skulle til at give hinanden deres store ‘JA’ brød solen igennem. Meget smukt. De to der skulle giftes, havde virkelig formået at kaste mange personlige detaljer nedover brylluppet. Eksempelvis sang vi ikke de traditionelle bryllupssange, men i stedet stod den på melodigranprix klassikere som ‘Smuk som et stjerneskud’ og ‘Tænder på dig.’

Efter vielsen stod den på bryllupskage, pølsehorn, slik og bobler i lange baner, inden vi alle sammen fik taget par-billeder og gruppebillede og så skulle vi til bords. Det var en middag med nogle virkelig gode taler og sjove indslag. Man kunne mærke at folk havde gjort noget ekstra ud af det, og fundet på nogle kreative måder at fremføre deres ‘taler’ på. Det var virkelig fint!

Som traditionerne foreskriver det, var der brudevals lige inden midnat, og herefter blev der danset stort set non-stop, til vi ikke kunne stå på benene længere. Så var lækkert, at der ikke var mere end 50 meter hjem i seng.

En meget smuk dag fyldt med kærlighed!

Comments


bottom of page