top of page

TRE TING DU IKKE VIDSTE OM AT GÅ
Hej piger

Har I også svært ved at komme ud af døren, når det er mørkt udenfor? Jeg har det i hvertfald selv sådan, at jeg forsøger at undgå kulden så meget som overhovedet muligt. Derfor er jeg heller ikke nær så ‘dagligdags-sund’ som om når foråret og sommeren står på. Jeg får stadig besøgt mit fitnesscenter et godt antal gange om ugen, men den daglige hverdagsmotion bliver sat gevaldigt ned.

Forleden læste jeg over en artikel der beskrev flere fordele ved at få gået en masse, og det fik mig til at overveje hvor få skidt jeg egentlig tager i hverdagen. Særligt efter, at jeg ikke længere skal møde ind på en arbejdsplads, men har hjemmekontor og faktisk ikke flytter mig ret meget fra computeren de fleste dage.

Der var særligt tre ting som overraskede mig, da jeg læste artiklen om hvor vigtigt det er at få gået en masse i hverdagen.

For det første overraskede det mig, at hjerteforeningen anbefaler at vi går 10.000 skridt om dagen. Måske er det bare mig, der ikke vidste det ikke, men det er altså næsten 8,5 kilometer. Det får jeg i hvertfald ikke taget.

Derudover blev jeg overrasket over, at det har betydning hvorvidt du svinger med dine arme når du går, eller holder dem stille. Hvis du holder dine arme ned langs siden mens du går, forbrænder du flere kalorier og bruger ca. 12% mere energi.

Til sidst overraskede det mig, at gåturen kan have konsekvenser for din hukommelse. En gåtur øger åbenbart blodtilførelse til hjernen, og det skulle kvikke hjernen op, så du er bedre forberedt til nye udfordringer.

Jeg tror faktisk, at jeg vil ønske mig en skridttæller til jul. Det kunne være ret interessant at finde ud af præcis hvor mange skridt man tager hver dag. 🙂

// Josephine

Følg min blog på Facebook her Bloglovin her Instagram her Snapchat: Jhelbrandt

bottom of page