top of page

UBEHAGELIG ANKOMST TIL VIETNAM // JEG HAR FÅET STJÅLET 4,5 MILLIONER
Håbløst! Pisse irriternede! Hamrende uretfærdigt! Det var de tanker og følelser, der hamrede igennem min krop blot 30 minutter efter, at jeg havde forladt lufthavnen i Ho Chi Minh City.

Det hele startede ellers godt. Jeg havde en god flyvetur her ned med tre sæder for mig selv, hvor jeg kunne ligge ned og sove. Da jeg landede fik jeg mit planlagte første Vietnamesiske måltid – en traditionel nudelsuppe, og så afsted mod den lejlighed, som jeg skal kalde mit hjem de næste tre uger. Jeg var høj over at være tilbage og sad med det helt store smil på under hele køreturen. Men så..

Da jeg skulle betale min ‘Grab’ chauffør, (Asiens svar på Uber) syntes han pludselig, at han skulle hjælpe mig med at finde de rette sedler i min pung. Jeg ved ikke hvorfor, at jeg lod ham gøre det, men kun med to fingre fiskede han de sedler op som han skulle bruge, mens jeg selv sad med pungen i hænderne og konstant havde øjenene rettet mod min pung. Han viste mig tydeligt hvilke penge han havde taget, jeg sagde okay og lukkede pungen sammen. Da jeg så kommer op i lejligheden og åbner min pung, går det op for mig, at der mangler 4,5 millioner vietnamesiske dong. Det svarer til ca. 1400 kroner. – og så var det, at jeg blev hamrende sur.

Først var jeg mest frustreret over, at pengene var mistet, og at jeg ikke havde opdaget den tryllekunstner af en chaufør, da han nuppede dem, men som timerne gik blev jeg faktisk mest frustreret over, at det var sådan min tilbagevenden til Vietnam skulle starte. Pludselig forsvandt trygheden lidt. Jeg synes pludselig, at jeg skulle være lidt på vagt og holde ekstra øje med mine omgivelser.

På mange måder en skide irriterende følelse. Jeg har boet her ude i næsten 1,5 år og jeg har ikke fået stjålet en eneste krone, så jeg ved jo godt, at det ikke er noget der sker ofte, og at jeg bare har været skide uheldig, men følelsen af tryghed forsvandt altså for en stund.

I dag går det heldigvis bedre. Jeg er frisk, har sovet godt og nu glæder jeg mig til at nyde mine tre uger i Vietnam. Det skal en dum Grab chauffør ikke have lov til at ødelægge.

ความคิดเห็น


bottom of page