top of page

ÅHUS SEASIDE - NY SVENSK SPAPERLEEr du også vild med svenske badehoteller og har du flere gange nydt et ophold på Ystad Saltsjöbad eller Hotel Skansen i Båstad? Så er her en ny spiller, der kunne være din næste getaway værdig – hvis du altså drømmer om at opleve noget nyt.


Har du ikke oplevet hverken YSB eller Skansen endnu, så er det her måske alligevel også noget for dig. For Åhus Seaside er måske rent faktisk det bedste sted at starte sit svenske spa-eventyr.


Jeg er en kæmpe sucker for de svenske spa- og badehoteller. Svenskerne kan noget, som vi herhjemme ikke kommer i nærheden af, når det kommer til afslappende og autentisk luksus med badekåber, havvand og spa som hovedattraktion. Derfor har jeg også udforsket de fleste af de svenske spahoteller, der ligger i kørselsafstand fra København. Jeg var derfor ekstra spændt på at se, hvad det (næsten) nyåbnede (2022) Åhus Seaside havde at tilbyde.


Mit førstehåndsindtryk var blandet. Hvor mange andre spahoteller i Sydsverige har en naturlig autentisk vibe, fordi de har ligget der i generationer, var det tydeligt, at Åhus Seaside ikke har nogen gammel historie at trække på. Derimod føles det som om, at man har taget et stykke natur, væltet en omgang asfalt nedover og placeret et spahotel og et par lejlighedskomplekser ovenpå. Når det så er sagt, har de uden tvivl gjort det bedste mulige arbejde med at plante og indrette, så man får lidt af fornemmelsen af 'spahotel på stranden.'


Så snart vi trådte ind på hotelværelset, blev vi glædeligt overrasket. Hvad hotellet ikke har i 'historiske vingesus' har de i komfort, værelser og indretning. Vi havde booket en 'garden suite' med egen terrasse ud til haven og med havudsigt. Vi havde ikke været der i fem minutter, før jeg var i gang med at planlægge en hel uges sommerferie i samme suite. Deres værelser er virkelig lækkert indrettet, der var godt med plads og både et lille te-køkken, et spisebord, sofaarrangement, separat soveværelse og rigeligt med opbevaringsplads. Jeg kunne sagtens se mig selv nyde en hel uges sommerferie både med og uden børn på Åhus Seaside.

En gåtur på stranden gav det nye spahotel endnu flere plusser i bogen. Stranden er nemlig utroligt badevenlig, og der ligger både en lille iskiosk og en taco-bar få hundrede meter fra hotellet. Det gør det nemt at holde tempoet nede og slappe af, når man ikke behøver køre ud for at få lidt proviant eller en god middag.


Vi var naturligvis også forbi deres spa, som der modsat andre spahoteller ikke er automatisk adgang til, selvom man bor som gæst på hotellet. Det betyder, at man skal booke det separat, men det betyder også, at der aldrig er for mange mennesker i spaområdet. Vi havde det næsten for os selv og nød særligt at sidde i det varme udendørs kar og nyde den blå himmel og friske luft.
Vi spiste ikke middag på hotellet, men både morgenmad og frokost var en fin oplevelse med et godt udvalg på menuen og dejlige omgivelser.


Så drømmer du om at opleve et nyt svensk spamekka, eller skal du afsted for første gang (man savner ikke den autentiske vibe, når man ikke har besøgt de andre steder endnu.. Forestiller jeg mig. Derfor måske et godt sted at starte?), så er Åhus Seaside klart en anbefaling værd.


Comments


bottom of page