top of page

DERFOR SAVNER JEG VIETNAM HVER ENESTE DAG
Jeg har det virkelig svært med, at have forladt Vietnam. Jeg tænker på det og savner Vietnam hver eneste dag.

Med det her fantastiske sommervejr burde det måske være en lang fest, at være tilbage i Danmark, men sådan har jeg det altså ikke. Jeg nyder at være hjemme blandt mine venner og familie, så der er absolut intet negativt ved at være i Danmark, det er bare hamrende ærgerligt ikke at være i Vietnam. Hvis det giver mening?

Jeg savner at være sammen med Andreas stort set hele tiden. Jeg savner vejret, palmerne, menneskerne, maden, stemningen, og så savner jeg faktisk mine danske veninder, mere end jeg overhovedet havde forventet. Jeg synes, at vi havde så mange virkelig hyggelige stunder og gode grin. Dem savner jeg.

Det som jeg savner aller mest er livsttilen. Jeg savner den hverdag, som jeg havde fået bygget op. Det hele var så easy-going. Der var ingen forpligtelser, ingen deadlines og alt hvad jeg lavede var drevet af lyst – på nær mine udfordringer og møder med vores it-firma, men de ting og de møder kom på baggrund af noget, jeg selv havde lyst til at starte og til at arbejde med. Jeg ved godt, at lyder lidt som en fantasi, for i virkeligheden kan man jo ikke leve et liv, der udelukkende er drevet af lyst, men det gjorde jeg altså i det knap halvandet år, hvor jeg boede i Vietnam. Hver dag lavede jeg lige præcis dét, som jeg havde lyst til. (Heldigvis havde jeg også lyst til at arbejde ;-))

På mange måder er min danske hverdag også mest fyldt med ting, som jeg selv har sat i gang og har lyst til at lave, men jeg kan også mærke, at der er kommet flere forventninger, flere aftaler, flere deadlines og flere ting, som bare skal gøres selvom det ikke nødvendigvis er det sjoveste. Sådan som livet jo i virkeligheden er.

Jeg er ikke på nogen måde utilfreds med mit liv i Danmark. Tvært imod må jeg nogle gange nive mig selv i armen, for at forstå, at det hele virkelig er virkelighed, men jeg savner Vietnam, og det fuldstændig ukomplicerede liv. Jeg tænker på det hver dag og forsøger at vende savnet til noget positivt. Jeg er taknemlig for at den oplevelse vi fik og den tid vi havde.

Comentários


bottom of page